ntvmsnbc.com: Google Analytics düzeldi

Google Analytics düzeldi – İnternet- ntvmsnbc.com: “Google Analytics düzeldi
Türkiye’de dolaylı sansür yüzünden erişim güçlüğü çekilen Google Analytics’te firmanın yaptığı düzenlemeler sorunu çözdü.

ntvmsnbc, Güncelleme: 09:42 TSİ 30 Haziran. 2010 Çarşamba

YouTube sansürüne bağlı olarak bir süredir erişim güçlüğü çekilen Google servislerinden en önemlisi olan Analytics’e erişim artık sorunsuz sağlanabiliyor. Firmadan yapılan açıklama şöyle:

”Geçen birkaç haftalık süreçte Google Analytics’e erişimde zorluklar yaşadığınızı biliyoruz. Google Analytics’in de dahil olduğu bazı Google servislerine erişimde yaşanan zorluklar, Türkiye’de halen devam etmekte olan YouTube yayın yasağıyla doğrudan ilişkilidir. Bu doğrultuda yapılan gerekli düzenlemelerle Google Analytics’in Türkiye erişiminin şu anda düzeltilmiş olduğunu memnuniyetle bildiririz. Bu süreç boyunca gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz.”

Google Analytics, pek çok sitenin kendi trafiklerini takip ve kontrol etmek için kullandıkları çok popüler bir sayaç ve istatistik sistemi. Bunu kullanmak isteyen site sahipleri, üye olduktan sonra Analytics’e ait kodları sayfalarına yerleştiriyor. Sistem de sitenin trafiğini izleyip istatistiğini tutuyor. Pek çok site için bu istatistikler hayati önem taşıyor.

Türkiye’de YouTube’a uygulanan sansür kapsamına yeni IP’lerin alınması ve bu IPlerden bazılarının Google ile ortak kullanılıyor olması yüzünden Analytics’e erişimde güçlükler yaşanıyordu.

(Via .)