Bu da oldu: Vimeo.com’a da erişim yasaklandı « PC Extra Online

Bu da oldu: Vimeo.com’a da erişim yasaklandı « PC Extra Online

30 Eylül 2010 – 12:45, Haberler

Youtube yasağı hala yürürlüğünü korurken bir haber de Vimeo’dan geldi. Vimeo’ya erişim Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı koruma tedbiri kararı kapsamında engellendi. Gerekçe ise CHP Trabzon milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ile ilgili.

Peki Vimeo neden engellendi ya da yasaklandı? Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün bile son bir haftada iki kere eleştirdği Youtube yasağının yankıları durulmadan, bir haber de Vimeo.com’dan geldi. Bu siteye erişim Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının aldığı koruma tedbiri kararı gereği engellendi.

Engelleme kararına neden olaraksa Bilişim Suçları kapsamında hala yürürlükte olan yasalarımıza istinaden CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’ye ait olduğu iddia edilen ve özel yaşama / kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan bazı videoların bu sitede yayında olması gösterildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Savcısı Adem Can’ın PC Extra’ya yaptığı açıklamaya göre alınan bu karar, vimeo.com sitesinde yayınlanan bazı videoların Mehmet Akif Hamzaçebi ile ilgili yapılan başvurular sonucunda yürütülen soruşturma kapsamında sadece tedbir amaçlı olarak yürürlüğe girmiş.

Kısacası Vimeo.com’un tekrar açılması için söz konusu videoların yayından kaldırılması ve yapılan başvurunun da geri çekilmesi gerekiyor. Gelişmeleri merakla izliyor olacağız.