Bianet: Video Paylaşım Sitesi Vimeo.com da Artık Yasaklı

Bianet: Video Paylaşım Sitesi Vimeo.com da Artık Yasaklı – Bianet

Üç yıldır yasaklı olan Youtube’un ardından bir başka video paylaşım sitesi ‘vimeo’ da yasaklandı. TİB, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘koruma kararıyla’, vimeo’ya erişimi engelledi.

BİA Haber Merkezi – Ankara
01 Ekim 2010, Cuma

Türkiye’de sansürlenen sitelere bir video paylaşım sitesi daha eklendi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ‘Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 28 Eylül 2010 tarihli ve 2010/93921 soruşturma numaralı Koruma Tedbiri kapsamında’ Vimeo.com sitesine erişimi engelledi.

Kararla birlikte, siteye alan adından ve İnternet Protokol (IP) adresinden giriş yapılamıyor.
Vimeo: Üzgünüz, ama yapabileceğimiz bir şey yok

Vimeo yetkililerinden Matt Schwarz, sitenin forumunda yaptığı bir açıklamada ‘Haberi duyduğumuza üzüldük fakat yapabileceğimiz fazla bir şey yok. Vimeo’nun bu karar üzerinde hiçbir yaptırımı yoktur. Bölgedeki kullanıcılarımızdan bu rahatsızlık nedeniyle özür diliyoruz, şimdilik bizim elimizden gelecek bir şey yok gibi görünüyor’ dedi.

Sitenin engellenmesine gerekçe olarak, sitenin ‘müstehcen’ yayınları gösterildi. İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD), vimeo.com ile ilgili engelleme kararının bir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilinin neden olduğu duyumlarının, CHP tarafından yalanlandığını bildirdi

Türkiye’de 7 bini aşkın internet sitesi halen erişime engelli. Küresel video paylaşım sitesi YouTube.com da, 5 Mayıs 2008’den bu yana Türkiye’de erişime kapalı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaptığı bir konuşmada, Türkiye’de internet sansürünün olmadığını söylemişti. (EÇ/EÖ)