Fizy.com kapatıldı – Hürriyet Teknoloji

Fizy.com kapatıldı – Hürriyet Teknoloji

Selim ÖZTÜRK / hurriyet.com.tr 28 Aralık 2010
Fizy.com kapatıldı
İnternet kullanıcılarının yoğun ilgi gösterdiği ve kullanıcıların video izlemesine ve müzik dinlemesine olanak veren Fizy.com adresi kapatıldı.

Siteye girmeye çalışan kullanıcılar, ‘T.C. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığının 17.12.2010 tarih ve 2010/93 Basın Muh-K. sayılı kararı gereği erişime engellenmiştir.’ uyarısıyla karşılaşıyor ve site içeriğine ulaşamıyor. DNS ayarlarını değiştiren kullanıcılar ise fizy.com’a girebiliyor; ancak ‘site bakımda’ ibaresini gören kullanıcılar herhangi bir içeriğe bu şekilde de ulaşamıyor.

FİZY NEDEN YASAKLANDI

MÜYAP, Beyoğlu Başsavcılığı’dan ‘telif haklarını çiğnediği gerekçesiyle’ Fizy.com’un kapatılması talebinde bulundu. Talebi yerinde bulan başsavcılık ise siteye olan erişimi kapattı. MÜYAP Başkanı Bülent Fora, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada Temmuz ayında Fizy.com’a ihtar çektiklerini, ardından defalarca telif hakları konusunda yapılan görüşmelere rağmen bir sonuç alınaması neticesinde son çare olarak başsavcılığa başvurduklarını belirtti. Amaçlarının hak sahiplerine telif haklarının ödenmesi olduğunun altını çizen Fora, bu konuda bir anlaşmaya varıldığı taktirde yasağın kalkacağını sözlerine ekledi.