Gazeteport: Başkonsolos TİB’i mahkemeye verdi

Başkonsolos TİB’i mahkemeye verdi – Gazeteport

28.02.2011 – 02:09

Türkiye’nin Hong Kong eski Başkonsolosu Tarık Yalvaç, Türkiye İletişim Başkanlığı yönetimi hakkında dava açtı.

ANKARA- Türkiye’nin Hongkong eski Başkonsolosu Tarık Yalvaç, yasaları uygulamadığı gerekçesiyle, Türkiye İletişim Başkanlığı yönetimi hakkında tazminat davası açtı. Yalvaç TİB yönetimine ceza davası açılması için de, Cumhuriyet Savcılığına başvurdu.

Hongkong’da görevliyken Zaman Gazetesinde yayınlanan bir haberde, Başkonsolos Yalvaç hakkında yolsuzluk iddiaları ve ihbarları olduğu, ancak bu iddiaların müfettişler tarafından, ‘’Hasır altı edilerek’’ Dışişleri Bakanlığından gizlendiği öne sürüldü.

Haberin asılsız olduğunu belirten Yalvaç, mahkemeden tekzip kararı aldırdı. Ancak gazete tekzibi yayınlamadı. Haberin internet ortamında da yer alması üzerine, Türkiye İletişim Başkanlığının bu habere erişimi engellemesi yönünde Ankara 5. Sulh Ceza mahkemesinden de karar alındı.

‘’EVLERİ ENGELLEYEMİYORUZ’’
Mahkeme TİB’e yazı yazarak habere erişimin engellenmesi konusunda gerekli teknik işlemlerin yapılmasını istedi. TİB ise ticari işletme statüsündeki internet kullanıcılarının bu habere ulaşmasının engellendiğini, ancak evlerinde internet bağlantısı bulunan özel abonelerin kısıtlanamadığını bildirdi.

Bunun üzerine TİB yöneticileri hakkında tazminat davası açan Yalvaç ‘’ Hakkımda yayınlanan asılsız bir haberin internet ortamından da kaldırılması için mahkeme kararı aldırdım. TİB, ticari işletmeleri engelledi. Ancak evindeki internet bağlantısından arama motoruna giren, yine bu haberle karşılaşıyor. Ticari aboneyi kısıtlayan TİB, özel abone için işlem yapmıyor. Bu nedenle TİB yönetimi hakkında tazminat davası açtım ve ceza davası için de suç duyurusunda bulundum’’ dedi. (GAZETEPORT)