Servis sağlayıcılara filtre zorunluluğu – İnternet- ntvmsnbc.com

Haber aslında eksik. Bir de standart paket var. Türkiye’deki bütün kullanıcılar filtreli bir profil altından bu kararın uygulamaya geçmesi ile Internet kullanacak. Bu sistemin gerçek amacı sözde “güvenli Internet” hizmeti sunmaktır. Asıl amaç Türkiye’nin Internet sansür alt yapısını oluşturmaktır.

Servis sağlayıcılara filtre zorunluluğu – İnternet- ntvmsnbc.com

Yeni hazırlanan düzenleme kapsamında internet servis sağlayıcılar müşterilerine ücretsiz filtre seçenekleri sunmak zorunda olacak.

ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 10:15 TSİ 26 Mart. 2011 Cumartesi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, internet servis sağlayıcılarının, kısa süre sonra filtreleme hizmetlerini müşterilerine ücretsiz ve seçenekli olarak sunacakları belirterek, ailelerin bu uygulama kapsamında hazırlanan ”Güvenli İnternet Hizmeti” paketindeki ”Çocuk”, ”Aile” ve ”Yurt İçi” profillerinden birini tercih edebileceğini bildirdi.

Acarer, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu olarak güvenli internet kullanımına yönelik önemli bir düzenlemeye imza attıklarını anlattı.

Bu düzenlemeye göre, internet servis sağlayıcılarının, altyapı seviyesindeki filtreleme hizmetlerini müşterilerine ek ücret olmaksızın ve seçenekli olarak sunacaklarını kaydeden Acarer, ”İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar”ın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunun 22 Şubat 2011 tarihli kararıyla onaylandığını ve onaylandığı tarihten sonra 6 ay içerisinde yürürlüğe girecek bu karar kapsamında işletmecilerin ”filtreli internet hizmetlerini”, ”Güvenli İnternet Hizmet Paketi” adıyla tüketicilere sunacağını belirtti.

”Güvenli İnternet Hizmeti Paketi”nin ”Çocuk”, ”Aile” ve ”Yurt İçi” profillerinden oluşacağını ifade eden Acarer, ailelerin, güvenli internet kullanımı için bu paketlerden birini tercih edebileceğini anlattı. Acarer, bu sistemde, müşterilere tahsis edilecek kullanıcı adı ve parola ile profiller arasında geçiş yapılabileceğini de bildirdi.