Radikal: İşte Emniyet’in dinleme gerekçesi

Radikal İnternet: İşte Emniyet’in dinleme gerekçesi

02/06/2008

Türkiye gündemine bomba gibi düşen, 70 milyon telefonun dinlenmesine ilişkin mahkeme kararıyla ilgili ANKA ilginç bir belge ele geçirdi. İstihbarat Daire Başkanlığı’nca mahkemeye gönderilen talep yazısında bilgilerin, ‘istihbarat hizmetlerinde kullanılacağı, delil olacak şekilde kullanılmayacağı’ belirtiliyor

ANKARA – Türkiye gündemine bomba gibi düşen 70 milyon telefonun takibe alınmasına ilişkin mahkeme kararıyla ilgili ANKA haber ajansı ilginç bir belgeyi ele geçirdi. İstihbarat Daire Başkanlığı’nca mahkemeye gönderilen talep yazısında El Kaide’den PKK’ya tüm operasyonları anlatan Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in tüm iletişim trafiğine takibe almak için mahkemeye 7 sayfalık bir gerekçe gönderdi.

Talep yazısında 25 Nisan 2007 tarihinden itibaren 3’er aylık süreçlerle tüm kayıtları isteyen Akyürek, yazısında, ‘Münhasıran istihbarat hizmetlerinde kullanılacağı, kişiler aleyhine delil olacak şekilde kullanılmayacağı, kullanıldığı takdirde sorumluluğun Emniyet Genel Müdürlüğü ve görevli personele ait olmak üzere en kısa sürede bilgisayar ortamında incelenebilmesi için hakim kararına ihtiyaç duyulmaktadır’ dedi.