Yahoyt.com: Türkiye interneti kavun tarlası

Türkiye interneti kavun tarlası – Yahoyt.com

Müzik dinlenebilen ağ siteleri MySpace ve Last.fm’in kapatılması, Mynet’in yeni müzik portalı Kavun’a yarayacak. Öte yandan, bu iki sitenin neden kapatıldığı hala belli değil.

23/09/2009

Sosyal ağ sitesi MySpace ile müzik ağ sitesi Last.fm’in, 19 eylül cumartesi günü herhangi bir açıklama yapılmadan erişime kapatılmasından kısa süre sonra, çok, çok ilginç bir haber geldi: Mynet, ‘Mü-Yap’ın müzik arşivinin’ dinlenebildiği, Kavun isimli bir akışkan müzik sitesi açıyor. Sitede dinlenebilen içerik arasında, ‘klasik olmuş nostaljik albümler’ de bulunuyormuş.

Öte yandan, Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığının ta haziranda verdiği bir kararla, nedense tam da yasal işlemlerin yapılıp durumun değiştirilemeyeceği bayram tatilinde engellenen siteler hakkında neden böyle bir karar verildiği hala açıklanmadı. Ntvmsnbc’nin görüştüğü Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Doç, Dr. Yaman Akdeniz, erişim engeli kararının 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun Ek-4 maddesine göre verilmiş olabileceği görüşünde. Ancak Akdeniz, kapatılan sitelerde görüntülenen kararın 26 haziranda alınmış olmasına rağmen, 19 eylülde yürürlüğe konmuş olmasına anlam veremediğini de söylüyor.

Bu iki site ile birlikte kapatılan başka 100 kadar siteye erişmek, sadece TTNET kullanıcıları için mümkün değil. İnternet hizmetini diğer servis sağlayıcılardan alan kullanıcılar, bu sitelere erişebiliyor.