Açık Radyo’da Türkiye’de erişim engelleme uygulamaları tartışılıyor

“Bilgi Çağının Hukuku” Programı: Açık Radyo 94.9 FM

30 Kasım, 2009: 1530:1630

Konu: Türkiye’de İnternet sansürü ve erişim engelleme uygulamaları

DSC00727.jpg

Konuk: Duman Doğan, Gabile.com site yöneticisi

Hazırlayıp sunanlar: Avniye Tansuğ – Yaman Akdeniz

Programda çalınan şarkılar: Pink Martini: Ninna Nanna (2009 Splendor in the Grass albümünden), Muse –Uprising (2009 The Resistance albümünden)

Web’den indirmek ve dinlemek için (MÜZİKSİZ): http://www.cyber-rights.org/Lectures/Bigi_Caginin_Hukuku_30112009_no.mp3

Açık Radyo 94.9 FM
“Bilgi Çağının Hukuku” Programı Hakkında…
Hazırlayıp sunanlar: Avniye Tansuğ – Yaman Akdeniz
“Bilgi Çağı” ve “Hukuk”…

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı değişim ve ilerleme, hepimizin yaşamını ve ilişkilerini etkileyip değiştirmekte. Açık Radyo bu konuya ilk kez 2002 Nisan’ında haftalık “Internet ve Hukuk” programı ile mercek tutmaya başlamıştı. Programın başlığı iki yıl önce daha geniş kapsamlı olan “Bilgi Çağının Hukuku”na dönüştü. 8 yıldır bilgi ve iletişim teknolojileri hukuku uzmanı Av. Avniye Tansuğ tarafından hazırlanıp sunulan bu program, 2009 Kasım’ından (30. Yayın Dönemi) itibaren artık Doç. Dr. Yaman Akdeniz’in de katılımıyla devam edecek. Birleşik Krallık, Leeds Üniversitesi’nde “Siber Hukuk” kürsüsünün ve “Siber Haklar Siber Özgürlükler” sivil toplum örgütünün kurucusu olan Akdeniz, Türkiye’ye döndü ve Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde aynı konuda öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yayın döneminde Internette sansür, çeşitli web sitelerine verilen erişim engelleme kararları, fikri haklar ve korsan yayınlar, gizli dinleme ve mahremiyet, kişisel verilerin korunması, çocuk pornografisi, çocukların zararlı Internet içeriklerinden korunması, Web 2.0 tabanlı sosyal topluluklarla ilgili hukuki problemler ve bilgi edinme hakkı gibi çok sayıda kamu ve özel hukuk konularını mercek altına yatıracağız.

Tansuğ ve Akdeniz tarafından ortaklaşa hazırlanıp 55 dakika süreyle sunulacak olan “Bilgi Çağının Hukuku” 15 günde bir Pazartesi günleri, 15.35-16.35 saatleri arasında yayına girecek. İlk program 2 Kasım Pazartesi günü yayınlandı.