İşte bizim demokrasimiz: Google da yasak!

İşte bizim demokrasimiz: Google da yasak! – Kimse dokunulmaz değil… Hür Haber. Habercilikte hür nokta.

05 Haziran 2010 Cumartesi 17:51

Yıllar evvel yeri geldiğinde kitaplar yasaklanır, gazeteler kapatılırdı..Şimdiyse Türkiye’de internete sansür konuyor…Hem de demokratikleşmeye çalıştığımız şu günlerde!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden (TGC) yapılan açıklamada, ‘Google yasağından vazgeçilmesini bekliyoruz’ denildi.

Yazılı açıklamada, TGC Yönetim Kurulunun, internette Google’ın birçok hizmetine erişimin engellenmesini ‘iletişim özgürlüğünün kısıtlanması’ olarak değerlendirip protesto ettiği belirtildi.

TGC’nin, ‘mahkeme kararına dayanmayan keyfi karara son verilmesini istediği’ vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Youtube’a girişi zorlaştırmak isterken internet arama motoru Google’ın da bazı hizmetlerini engellemiş durumdadır. Türkiye’nin internet yasakları açısından Çin, Kuzey Kore, İran gibi ülkelerle anıldığı bir gerçekken, bu yasaklara, her gün milyonlarca kişinin kullandığı Google’ın da eklenmiş olması tam bir keyfiliktir. Çünkü TİB’in yaptığı açıklamada da görüleceği gibi, Youtube kararı sadece mahkemece yasaklanması öngörülen 3 IP numarasına ilişkindir. Bu mahkeme kararına dayanarak yasağı genişletmek, mahkeme kararını genişletmek olur ki, buna kimsenin hakkı yoktur. Aksi keyfilik olur.’