Bakanı Çok Kızdıran İki Site | Aktif Haber

Bakanı Çok Kızdıran İki Site | Aktif Haber

06 Haziran 2010

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Youtube ve Google’dan dolayı Türkiye’yi sansürcülükle suçlayanların neden haksızlık yaptıklarını açıkladı.

Youtube’dan sonra Google’a da belli IP’lerde yasağın gündeme gelmesi, önümüzdeki günlerde çok tartışılacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internette getirilen yasaklar konusunda sert bir tavır takındı ve ‘Bu ülkeyi Google’mı yönetecek?’ çıkışını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internet medyası ile Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, milletvekilleri Nursuna Memecan, Mehmet Ocaktan ve Mehmet Erdoğan ile birlikte ‘İnternet Habercileri Buluşması’nda biraraya geldi.

Toplantıda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internet yasaklarının gündeme getirilmesi üzerine, bazı konuların konuşulduğu ve anlatıldığı gibi olmadığını söyledi.

‘Youtube’un IP’lerini Atatürk’e hakaret içerikleri bulunduğu için yasakladık. Ancak Google, yasağı daha farklı. Youtube, son günlerde Türkiye’de etkin olmak için Google’ın IP’lerini kullanmaya başlayarak sızmaya çalıştı’ diyen Bakan Yıldırım, ‘Google, buna izin vererek Türkiye’yi zor durumda bırakmaya çalışıyor. Google’daki yasak konusu bundan ibaret’ dedi.

Yıldırım şöyle devam etti:

‘Her iki sitenin yetkilileriyle defalarca toplantı yaparak isteklerimizi anlattık ama karşılığını alamadık. 5 kez toplantı yapıldı, İsrail için içerik üretiyor, İrlanda için içerik üretiyor. Ama Türkiye için bunu yapmıyor. Dahası Türkiye’yi muhatap almıyor.

Ortada bir yargı kararı var. Bir üst mahkemeye başvur. Başvurmuyor. Ne imiş Türkiye’yi muhatap kabul etmezmiş. Ben Türkiye’den para kazanırım ama tek kuruş vergi vermem diyor. Senin yasalarını ve devletini tanımam diyor.

Şimdi bizim telefonlarımıza bile çıkmıyorlar. Ne yapalım buna boyun mu eğelim. Bir site bizi esir alamaz. Bu ülkeyi Google mı yönetecek.’