Bianet: Fatih Altaylı Ekşi Sözlük’te 97 Metni Kaldırttı

Bianet: Fatih Altaylı Ekşi Sözlük’te 97 Metni Kaldırttı

Beyoğlu 4. Sulh Ceza Mahkemesi, HaberTürk gazetesi yetkilisi Fatih Altaylı ile ilgili Ekşi Sözlük’te girilen 97 metne yasak getirdi. Sözlük kullanıcıları karara tepkili…
İstanbul – BİA Haber Merkezi
03 Ağustos 2010, Salı

Gazeteci Fatih Altaylı, Ekşi Sözlük’te kendi adı altında kaleme alınmış 97 yazıya kişilik haklarının hedef alındığı iddiasıyla avukatı aracılığıyla yasak getirilmesini istedi.

Habertürk gazetesi Yayın Yönetmeni Altaylı, avukatı Emine Rezzan Aydınoğlu aracılığıyla Beyoğlu 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nden söz konusu içeriklerin yayından kaldırılmasını talep etti.

9 Temmuz’da mahkeme, 5651 sayılı İnternet Suçlarına İlişkin Yasa uyarınca Ekşi Sözlük’teki 97 metni yayından kaldırdı. Yasak, Ekşi Sözlük’te İnternet kullanıcılarının tepkilerine neden oluyor. Ekşi Sözlük’te yayından kaldırma kararı, 1221. yazı girişinde duyuruluyor.
Ekşi Sözlükçülerden tepkiler

Bir Ekşi Sözlük yazarı, ‘hakkında yazdığım birkaç entry’m (girdi) mahkeme kararınca silinmiş bulunmakta. o değil de, yüz kişiye sorsalar yüzü de legal derdi, hatta birinde kendi söylediklerini alıntı yapmıştım. eh hakim gg demiş, yapacak bir şey yok. tarihçemde kara leke oldu’ diyor.

Diğeriyse, ‘Yine de özgürlüğümüzü haber kanallarında savunduğu için, daha özgür bir türkiye’nin hayalini kurabildiğimiz için teşekkürler. İyi ki var kendisi’ sözleriyle Altaylı’ya sahip çıkıyor.

Bu görüşe bir diğeri yanıt veriyor: ‘ekşici kokuşmuşlar adlı yazısından sonra kendisi hakkında ne yazılmışsa sildiren türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi gazetecisi!’ (EÖ)

Ek Not:
Ekşi Sözlük’ü bu sabah açanlar şöyle bir yazıyla karşılaştı:
“fatih altaylı başlığında yer alan yazılardan 97 adedi “av. emine rezzan aydınoğlu’nun talebi ile 5651 sayılı yasa gereğince beyoğlu 4. sulh ceza mahkemesi’nin 09/07/2010 tarih ve 2010/64müt. kararı ile yayından sürekli olarak çıkartılmıştır.”