YouTube’a Gül güvencesi

YouTube’a Gül güvencesi – GAZETEVATAN.COM:

Gül, YouTube’un 2.5 yıllık yasağın ardından açıldıktan sonra kapatılmasıyla ilgili konuştu

YouTube’a Gül güvencesiCumhurbaşkanı Gül, YouTube’un 2.5 yıllık yasağın ardından açıldıktan sonra tekrar kapatılmasıyla ilgili ‘Dünya çok şeffaf hale gelmiştir. Kendimize özgüvenimiz büyüktür. Türkiye üstesinden gelecektir. Hiç korkuya gerek yoktur’ dedi.

Antakya’da kaplıca özelliği bulunan Ottoman Palace’ta önceki geceyi geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün sabah Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti. Ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gül, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın görüntüleri nedeniyle Youtube’un tekrar kapatılması olayıyla ilgili şöyle dedi:

‘Üstesinden geleceğiz’

‘Dünya çok şeffaf herhangi bir şeyi kapatmakla ulaşımı engelleyemezsiniz. Ulaşım farklı yönlerden oluyor. Ben daha önce de dikkat çekmiştim Türkiye’nin bu tip şeyleri yasak eden bir ülke sınıfına girmemesi gerektiğini düşünüyorum. Eski bazı problemler vardı ama bu problemlerin bir şekilde muhakkak halledilmesi gerekiyor. Dünya çok şeffaf hale gelmiştir, hiç kimse ne gümrük duvarlarıyla ne da başka imkanlarla sınırlarını dünyadan tecrit edemez. Bizim kendimize olan özgüvenimiz büyüktür. Zaman zaman bu şeffaflığın yarattığı olumsuzluklar ortaya çıksa da Türkiye’nin özgüvenini sağlandığını düşünüyorum. Türkiye bunların üstesinden gelecektir. Hiç korkuya gerek yoktur açıkçası. Bu açıdan engellemeler, bir netice vermemektedir, benim kanaatim de o dur. Son gelişmeler nedir onlara da bakacağız.’

‘Yasakçı zihniyete karşıyız’

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker de YouTube’a getirilen yeni yasak hakkında şöyle konuştu: ‘Evrensel hukukta tanınan hak ve özgürlüklerin istismar edilmemesi için hukuken istisna kuralları da getirilmiştir. Ancak fikir ifadesi ve basın özgürlüğü gibi özgürlükler Anayasal özgürlükler. Kesin olan yasakçı zihniyete karşı olduğumuzdur. Youtube’da Atatürk’ü istismar eden videolar olduğu iddia ediliyor. Diğer yandan halen Cumhuriyetimizi kuran, herşeyimizi borçlu olduğumuz Atatürk’ü koruma kanunu var. Atatürk’ü yasalarla korumamız çok acıklı.’

‘Yargı kararları uygulanıyor’

Deniz Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz, ‘YouTube’a erişimin engellenmesi yargı kararlarının uygulanmamasının sonucudur’ dedi. Yılmaz, Baykal’a ilişkin komplo kasetin site içeriğinden çıkarılması ve kasete erişimin engellenmesi yönündeki mahkeme kararına dikkat çekerek, YouTube yetkililerinin, kaseti yayından çekmek yerine, siteye erişimi engellediğini söyledi. Yılmaz yazılı açıklamasında, erişimin Baykal nedeniyle engellendiğine ilişkin haberleri hatırlatarak, Baykal’a ilişkin kaset ortaya çıktığında, yargının kasete erişimin engellenmesi yönünde karar aldığını belirtti.