Hürriyet: CHP’nin internet sitesi için mahkeme kararı

CHP’nin internet sitesi için mahkeme kararı – Hürriyet

A.A 27 Aralık 2010
Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘www.chp.org.tr’ adresli internet sitesinde yayınlanan, avukat Yakup Erikel ile ilgili yazının yayından kaldırılarak, Erikel’in cevap yazısının, söz konusu internet sitesinde bir hafta süre ile yayınlanmasına karar verdi.

Mahkemenin, 24 Aralık 2010 tarihinde verdiği kararda, avukat Yakup Erikel’in, 22 Aralık 2010’da mahkemeye yaptığı başvuruda, kendisi hakkında, ‘www.chp.org.tr’ adresli içerik sağlayıcısından yapılan ‘gerçek dışı yayına’ ilişkin olarak içeriğin yayından kaldırılarak, cevap ve düzeltme metninin yayınlanmasına karar verilmesini talep ettiği anımsatıldı.

Kararda, CHP’nin internet sitesinde yayınlanan yazının içeriğinde aktarılan haberin, Erikel’in kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu, bu şekildeki yayının cevap ve düzeltme hakkı doğuracak nitelikte bulunduğu kanaatine varıldığı kaydedildi.

Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesinin kararında, söz konusu nedenlerle 5651 sayılı Yasa’nın 9/2. maddesi gereğince ‘www.chp.org.tr’ internet adresinde, Yakup Erikel hakkındaki yazı içeriğinin yayından kaldırılmasına ve cevap metninin bir hafta süreyle internet ortamında yayınlanmasına karar verildiği ifade edildi.