Sansür bu kez Eğitim-Sen’i buldu

Sansür bu kez Eğitim-Sen’i buldu: “Sansür bu kez Eğitim-Sen’i buldu

Sansur_bu_kez_Egitim-Sen_i_buldu_20080924_174012.jpg

İSTANBUL (24.09.2008)- Mahkemelerin internet sitelerine yönelik keyfi kapatma saldırıları sürüyor. Eğitim-Sen internet sitesi, Adnan Hoca’nın safsata kitabına ilişkin yapılan açıklama nedeniyle erişime kapatıldı. Gebze 2. Asliye Mahkemesi’nin aldığı kararı sendikaya bile iletmedi.

Gebze 2. Asliye Mahkemesi, Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar’ın başvuru üzerine, Eğitim Sen’in internet sitesi www.egitimsen.org.tr için kapatma kararı verdi. Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, sendikaya konuyla ilgili herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadığını açıkladı.

İlerici, devrimci, Kürt yurtsever sitelerini kapatmakta sınırsız keyfiyet uygulayan mahkemeler, şimdi de sendikaların sitelerine yöneldi. Eğitim-Sen, Harun Yahya’nın (Adnan Oktar) okullara ve biyoloji öğretmenlerine yolladığı, ‘Yaradılış Atlası’ isimli safsata kitabına karşı, kapatılan sitesinde gerekli açıklamaları yapmıştı. Gebze 2. Asliye Mahkemesi bu açıklamaları beğenmemiş olacak ki, internet sitesini kapatmakla yetinmedi, Eğitim-Sen’e kapatma kararını bildirme gereği bile duymadı. Tebligat bile yapılmadı

Bozgeyik, ‘Eğitim-Sen Genel Merkezi’ne bu konuyla ilgili daha önce herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmamış olması, bu engellemenin hukukun en temel kurallarına aykırı olarak yapılmış olduğunu göstermektedir’ dedi. Bozgeyik, Eğitim-Sen’in daha önce ‘Adnan Hocacılar’ tarafından biyoloji öğretmenlerine gönderilen ‘Yaradılış Atlası’ adlı kitapla ilgili olarak yaptığı açıklama gerekçe gösterilerek internet sitesinin kapatıldığını belirtti. Söz konusu nedenden sitenin kapatılmış olmasının her yönüyle üzerinde düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir durum olduğunu söyleyen Bozgeyik, ‘Eğitim-Sen bu tür saldırılarla daha önce de karşı karşıya, ancak ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeyerek kararlı çizgisini sürdürdü’ dedi.

KESK: İfade ve iletişim özgürlüğü ayaklar altında

KESK Genel Merkezi de yazılı bir açıklama yaparak, ‘İfade, basın ve iletişim özgürlüklerinin ayaklar altına alınması anlamına gelen bu tutumu kınıyor, derhal bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz!’ dedi. Eğitim-Sen’in internet sitesinin yeniden açılması için hukuksal girişimlere başlandığı açıklandı.”