Radikal: İnternetteki fotoğrafının kaldırılmasını isteyene ‘ahlaki’ hatırlatma

İnternetteki fotoğrafının kaldırılmasını isteyene ‘ahlaki’ hatırlatma / Türkiye / Radikal İnternet

03/03/2011 10:44

TİB İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen’in, oyuncu Vildan Atasever’in geçmişteki görüntülerinin internetten temizlenmesi yönünde yaptığı başvuruyu anımsatarak, bunun mümkün olup olmadığını soran gazeteciye verdiği yanıt tartışma yarattı.

Şen, görüntülerin temizlenmesinin mümkün olduğunu belirtirken, ‘Ben kamuoyunun önünde, falan şekilde resim çektirmezsem başkalarına vereceğim içerikler nedeniyle sonradan mağdur olmam zorlaşır’ diye konuştu. Antalya’da bir gazetecinin, sanatçı Vildan Atasever’in geçmiş yıllarda çekilmiş fotoğraflarının bin site ve arama motorlarından çıkartılması yönündeki talebini hatırlatarak, ‘İnternetten temizlenebilir mi?’ diye sorması üzerine Şen, ‘Temizlenebilir. Biz ondan çok daha fazlasını sildirdik. Arama motorundan bile çıkıyor’ dedi.

Sürecin çok güzel işlediğini dile getiren Şen, ‘Kişisel olarak siz o süreci takip edebilirsiniz ama bunun daha doğrusu, daha sonradan yüzünüzün kızarmayacağı bir içeriği internete koyma ya da yüzünüzün kızarmayacağı resmi çektirme olarak bakarsanız, insanlar kendileri önleyici tedbir alabilir. Ben kız arkadaşımla, eşimle kamuoyunun önünde, falan şekilde resim çektirmezsem ya da durumu ona göre ayarlarsam başkalarına vereceğim bilgiler, içerikler nedeniyle sonradan mağdur olmam zorlaşır. Kendi kendine önleyici tedbir almam kolay olur’ diye konuştu. (Milliyet)