BTK’dan yurt dışındaki uygulamalarla ilgili Bilgi Edinme Hakkı kanunu kapsamında bilgi talep edildi

Bilgi istenen Kurum: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, İnternet Dairesi
Aşağıda istenen bilgi ve belgeler 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve ona ait yönetmelik hükümlerince değerlendirilmelidir:

05 Mayıs 2011 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Güvenli İnternet Hizmeti düzenlemesi ile ilgili bir basın toplantısı yapılmıştır: (http://www.tk.gov.tr/Etkinlikler/Ulusal_Etkinlikler/basin-toplantilari/2011/bt05052011.htm). Bu toplantı sırasında ‘Güvenli İnternet Hizmeti’nin dünyada örneği var mıdır?’ başlığı altında kamuoyuna ‘Hem Ülkemizde, hem de dünyada İnternet Servis Sağlayıcıları kullanıcılarına benzer hizmetler sunmaktadırlar. Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliğinin bu konuda tavsiye kararları olduğu gibi, Avustralya, İngiltere, İsviçre, İspanya ve Japonya’da benzer uygulamalar yapılmaktadır’ bilgisi verilmiştir.

Basın açıklamasında bahsi geçen Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliğinin bu konudaki tavsiye kararlarının hangileri olduğu, Avustralya, İngiltere, İsviçre, İspanya ve Japonya’da hangi benzer uygulamaların kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapıldığı hususlarındaki bilgi ve belgelerin 4982 Sayılı Kanun kapsamında tarafıma gönderilmesini talep ediyorum.

Yukarıda talep edilen bilgi ve belgeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı bünyesinde bulunan, ve kamuoyunu yakından ilgilendiren bilgi ve belgelerdir. Açıklanmasında kamu yararı olan bu belgelerle ilgili 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamındaki bir talebin bu Kanuna uygun bir şekilde değerlendirilmesi ve bahsi geçen bilgi ve belgelerin 4982 sayılı Kanunun 1 inci maddesinde yer alan demokratik, şeffaf, ve eşit yönetim ilkeleri gereğince tarafıma verilmesini talep ederim.

Saygılarımla,

Doç. Dr. Yaman Akdeniz