Adnan Oktar İstedikçe Yasaklı Siteler Listesi Uzuyor

Adnan Oktar İstedikçe Yasaklı Siteler Listesi Uzuyor: “Richard Dawkins’in sitesi, Eğitim-Sen’in sitesi, Turan Dursun’un sitesi yetmedi, şimdi de Anarşistlerin sitesi anarsist.org’a Adnan Oktar’ın girişimiyle erişim yasağı kondu.Ekşi Sözlük de kısa süre erişime kapatılıp açıldı.”

BİA Haber Merkezi – İstanbul, 3 Ekim 2008, Cuma: Erol ÖNDEROĞLU – hukuk@bianet.org

Türkiye’de popüler İnternet sözlüğü Ekşi Sözlük’ün kısa süre için yasaklanmasından hemen sonra bu kez anarsist.org sitesine erişim yasağı getirildi.

Hiçbir yasal uyarı, tebligat ya da bildirim yapılmadan Adnan Oktar’ın kişiliğine hakaret edildiği gerekçesi erişim yasağı getirildiğini bildirilen anarsist.org sitesi yetkilileri, “Kendisine (Adnan Oktar) yönelik en ufak bir eleştiriyi bile mahkemelere hakaret olarak kabul ettirebilmesi, tam bir hukuk skandalıdır.”

Prof. Richard Dawkins’in richarddawkins.net sitesi, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’na (Eğitim-Sen) ait egitimsen.org.tr sitesi ve öldürülen yazan Turan Dursun’a ait turandursun.com sitesinden sonra şimdi de anarsist.org sitesine Oktar’ın talebiyle yasak geldi.
“Oktar’a en ufak eleştiriye bile izin yok”

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanunda erişim yasağı öngören fiillerden hiçbirinden sorumlu tutulmadıklarını duyuran anarsist.org sitesi yetkilileri, “Böyle bir yayın olmadığı halde sitemize erişim yasağı getirilmesi açıkça hukuka aykırıdır. Kaldı ki devletçe atanmış bir kurumun kimin hangi bilgiye ulaşıp hangisine ulaşamayacağını belirlemesi, temel hak ve özgürlük kavramlarına aykırıdır” dediler.

“Temel özgürlüklerimizin kısıtlanmasına karşı insanları sağ duyulu olmaya çağırıyoruz.”

4 Mayıs 2007’de kabul edilen 5651 Sayılı Yasanın 8. maddesine göre, İnternet yayınları ancak intihara yönlendirme, çocuk istismarı, uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumar ve 5816 Sayılı Atatürk aleyhinde Suçlara ilişkin Kanuna aykırılık durumunda, erişime kapatılabilir. Bunlar “katalog suçlar” olarak nitelendiriliyor.

Örneğin youtube.com, Atatürk’e hakaret niteliğinde videolar barındırdığı gerekçesiyle 5 Mayıs’tan beri Türkiye’de yargı kararıyla yasak. kliptube.com isimli video paylaşım sitesi de yasaklı siteler arasında bulunuyor. Kişisel web sitesi kurmaya olanak sağlayan geocities.com sitesi de, Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 4 Şubat’ta aldığı bir kararla sekiz aydır kapalı durumda.

Kimi yasaklama kararları erişimi engellenen sitelerde görünürken kliptube.com ve turandursun.com örneğinde olduğu gibi bazı sitelerin hangi mahkemece ve tarihte, hangi gerekçeyle yasaklandığı dahi belirtilmiyor

Ekşi Sözlük’e ikinci yasaklama
Ekşi Sözlük de 29 Eylül’de yasaklanmış ve birkaç saat kapalı kaldıktan sonra yeniden İnternet kullanıcılarının hizmetine açılmıştı. Ancak sitenin hangi gerekçeyle erişim engeline uğradığı bilinmiyor.

Nisan 2007’de Eyüp 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Oktar’ın şikayetiyle Ekşi Sözlük’ü bir kez daha geçici olarak yasaklamıştı. (EÖ/EÜ)

(Via Son Bianet Haberleri.)