Adnan Oktar: “Site kapatılmasın, haber kaldırılsın” – CNNTürk 2008

“Site kapatılmasın, haber kaldırılsın” – CNNTürk 2008: “‘Site kapatılmasın, haber kaldırılsın’

Vatan gazetesinin internet sitesinin erişimini mahkeme kararıyla bir süreliğine engellemesiyle gündeme gelen Adnan Oktar, yasakların kesinlikle karşısında olduğunu belirtti. Oktar, ‘Site kapatılmasın, haber kaldırılsın’ dedi.

Adnan Oktar, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı.

Fikir özgürlüğünden yana olduğunu, yasakların kesinlikle karşısında olduğunu söyleyen Oktar, ancak 20 gün öncesinden hakkında çıkan hakaret içerikli yorumlar için uyardıkları halde, söz konusu internet sitesinin yöneticilerinin gereğini yapmadıklarını öne sürdü.

Basın toplantısına katılan, İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, Adnan Oktar’a bir dizi önerilerde bulundu.

Suç teşkil eden birşey varsa, Oktar’ın elbette mahkemeye gitme hakkı olduğunu söyleyen Özışık, ancak bunun siteyi kapattırma isteğiyle değil, söz konusu haberin yayından kaldırılması isteğiyle yapılması gerektiğini söyledi.

Mevcut basın yasasının İnternet siteleri için de uygulandığını hatırlatan Özışık, kanunen yapılması gerekenin mahkeme kararıyla Türktelekom’a müracat ederek sitenin kapatılmasından çok, mahkeme kararıyla ilgili siteye hosting desteği sağlayan şirkete gidilmesi ve söz konusu haberin kaldırılmasını önerdi. Özışık ayrıca mahkeme kararına gerekçe olan okuyucu yorumlarının da site yöneticilerini bağlamadığını, bunun da yorumcuların IP numaralarının mahkeme kararıyla istenmesiyle aşılabilecek bir sorun olduğunu söyledi.

Önerileri dinleyen Oktar, sitenin kapatılması yerine haberin kapatılması önerisinin mantıklı olduğunu söyleyerek, ‘Ben bunu inceleyeceğim’ dedi.

Hep aynı mahkemelerden dava açtıkları yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Oktar, bu söylentilere imkan vermemek için özellikle başka başka mahkemelerde dava açtıklarını öne sürdü.

Başbuğ’a destek çıktı

Toplantı boyunca kardeşlikten, barıştan yana olduğunu sık sık hatırlatan Oktar, bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ‘tarafınızı belirleyen’ sözlerini hatırlatması üzerine , ‘Ben bu tartışmada Ordu’yu son derece haklı buluyorum’ dedi.

Oktar, Bütün gücümüzle ordumuzu desteklemeliyiz, ordumuza muazzam bir yüklenme var. Ordumuza destek vermeliyiz’ şeklinde konuştu.”

(Via .)