Blogger ve BlogSpot Engelleme Kararı Diyarbakır Mahkemesi tarafından kaldırıldı

NTVMSNBC’nin haberine göre Diyarbakır mahkemesi Blogger ve BlogSpot için vermiş olduğu erişim engelleme kararını kaldırdı. Fakat makalede açık ve ner olarak erişim engelleme kararının neden kaldırıldığı belirtilmemiş.

NTVMSNBC: Blogger üzerindeki mahkeme kararı kaldırıldı

Geçtiğimiz Cuma günü mahkeme kararıyla erişime engellenen Google’ın ücretsiz e-günlük servisi Blogger hakkında aynı mahkemeden engellemeyi kaldırma kararı çıktı.

NTV-MSNBC, Güncelleme: 12:29 TSİ 28 Ekim 2008 Salı

İSTANBUL – Blogger.com ve e-günlük yazarlarının etki alanlarını barındıran Blogspot.com adreslerine yapılan engelleme, engelleme kararını alan Diyarbakır 1. Sulh Mahkemesi tarafından kaldırıldı.

Haftanın birinci iş günü saat 16:30’da Türk Telekom’un idari birimlerine fakslanan karar, Blogger.com ve Blogspot.com alan adları ve alt etki alanları için uygulanmaya başladı.

Erişime engelleme kararının, “eksik olan delil”lerin ulaşmasına kadar kaldırıldığı belirtiliyor. Eksik olan deliller ulaştığı zaman erişim tekrar engellenebilir.

NEDEN İKİ FARKLI ALAN ADI KULLANILIYOR
Google tarafından sağlanan Blogger.com hizmeti, içeriğin yayınlandığı Blogspot.com ve içeriğin yönetildiği Blogger.com adresleri ile koordine şekilde çalışıyor. Kullanıcılar Blogger.com adresi üzerinden oluşturdukları e-günlüklerini egunlukadi.blogspot.com adresi üzerinden yayınlıyorlar. Google, aynı kullanıcının birden fazla hesap açması durumunda (kullanıcının farklı konular hakkında farklı e-günlükler açmak istemesi gibi) aynı arayüzden yönetilebilmesi için bu tekniği uyguluyor. Blogger, bu yöntem ile bir e-günlüğün birden çok yazar tarafından yönetilebilmesini de sağlıyor.