Bianet: RSF’den Oktar’ın bianet’e “Absürd Sansür” Baskısına Kınama

RSF Adnan Hoca’nın “Absürd Sansür” Baskısını kınamış ama bizim medya nedense fazla ilgilenmedi bu konuyla aslında üzerinde durulması gereken konu bu. Türkiye’de web siteleri bu şekilde “absürd” baskılarla erişime engelleniyor ya da oto-sansür yapılmaya zorlanıyor, bianet’e yapılan baskı da bunun en güzel örneği. Fakat nerede tepki gösterenler? [Yaman Akdeniz]

Bianet: RSF’den Oktar’ın bianet’e “Absürd Sansür” Baskısına Kınama: “RSF’den Oktar’ın bianet’e ‘Absürd Sansür’ Baskısına Kınama

Adnan Oktar’ın bianet’te çıkan Yaman Akdeniz ve Kerem Altıparmak’a ait bir yazıyı yayından kaldırtmaya çalışmasına tepki gösteren RSF, ‘Absürd sansüre karşı gösterdiği yaklaşımında bianet’i destekliyoruz’ dedi.

BİA Haber Merkezi – Paris, 31 Ekim 2008, Cuma

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Adnan Oktar’ın avukatları aracılığıyla yayımladığı bir yazının yayından çekilmesi istenen Bağımsız İletişim Ağı’nın (BİA) sitesi bianet.org’a destek verdi.

Siteye gönderilen uyarıyla ilgili bugün (31 Ekim) Paris’ten bir açıklama yapan RSF, ‘Absürd sansüre karşı gösterdiği yaklaşımında bianet’i destekliyoruz’ açıklaması yaptı.
RSF: İnternet’e hukuki işlem yapma rekoru Oktar’da

RSF, Leeds Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yaman Akdeniz ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi üyesi Kerem Altıparmak’ın ortak imzalı yazılarında belirttikleri gibi Oktar’ın talebiyle bugüne kadar 62 siteye yasak getirildiğini yineledi.

Bianet’in erişim yasağıyla tehdit edilmesine tepki gösteren RSF, ‘Adnan Oktar, adını zikreden İnternet sitelerine hukuki işlem yapma rekorunu elinde bulunduruyor’ diye bildirdi.

20 Ekim 2008’de bianet’te yayınlanan ‘İnternete Karşı Adnan Hoca: Tüm Kapatmalar Hukuka Aykırı‘ başlıklı yazıda, İnternet içerik düzenlemelerinin, özelde de 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve uygulamasının birçok açıdan temel hak ve özgürlükleri koruyan anayasal ilke ve uluslararası sözleşmeleri ihlal ettiği ifade ediliyor, ‘Adnan Hoca Kapatmaları’nın yol açtığı sorun irdeleniyordu.(EÖ)