Bianet: Ufuk Uras Bakan Yıldırım’a İnternet Sansürü’nü Sordu

Bianet: Ufuk Uras Bakan Yıldırım’a İnternet Sansürü’nü Sordu

ÖDP lideri ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Binali Yıldırım’a İnternet sitelerine son dönemde getirilen yasakları sordu. Uras, ‘Adnan Oktar’ın girişimleriyle ilgili kaç mahkeme erişim yasağı kararı almıştır?’ diye sordu.

BİA Haber Merkezi – Ankara,
7 Kasım 2008, Cuma

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili Ufuk Uras, son dönemde yaygınlaşan İnternet yasaklarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Uras, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, youtube.com, kliptube.com, dailymotion.com, geocities.com ve Google Groups gibi pek çok İnternet hizmet sitesinin yayınının, çeşitli sürelerle kesintiye uğradığını, bir bölümünün ise halen Türkiye’den erişilmez durumda bulunduğunu kaydetti.

Bu erişim yasaklarının bir bölümünde Adnan Oktar’ın adının geçtiğini ileri süren Uras, son altı ayda Adnan Oktar’ın, ‘kişilik haklarına saldırı’ ve ‘hakaret’ gibi gerekçelerle İnternet sitelerine yönelik kaç tedbir kararı aldırdığını sordu.
Ufuk Uras’ın Bakan Yıldırım’a soruları

‘Adnan Oktar’ın girişimleriyle ilgili kaç mahkeme erişim yasağı kararı almıştır?

Kaç girişimde Gebze ve Silivri Asliye Hukuk Mahkemeleri adres olarak seçilmiştir?

Neden bu mahkemeler Özellikle seçilmiştir?

Hükümetiniz, 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunu ne zaman değiştirmeyi düşünüyor?

Bakanlığınız, sistematik erişim yasağı kararlarını alan mahkemelerin bu tutumlarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine uyumu konusunda ne düşünüyor?’ (EÖ)