Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ITU 2008 Konsey Toplantısına Katıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ITU 2008 Konsey Toplantısına Katıldı: “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ITU 2008 Konsey Toplantısına Katıldı

ITU Konsey toplantıları 12 – 21 Kasım 2008 tarihleri arasında Cenevre’de gerçekleştirildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kurul II. Başkanı Galip Zerey 13 Kasım 2008 tarihinde ITU Konsey Yüksek Seviyeli Bölüm’e katıldı. 46 üye ülkeden oluşan Konsey’in rolü, Birliğin aktivite, politika ve stratejilerini, ICT sektöründeki hızlı değişime göre şekillendirmek ve ITU’nun strateji ve politikası hakkında bir rapor hazırlamaktır.

Konsey’in açılışını takip eden ve ilk iki günü kapsayan Yüksek Seviyeli Bölüm’de (YSB) stratejik öneme haiz başlıklar hakkında katılımcılar bilgi alışverişinde bulunabilme fırsatına sahip olmaktadır. Bu yıl ITU Konsey’in Yüksek Seviyeli Bölümü’nde İklim Değişikliği ve Cyber-Güvenlik konuları tartışıldı. Yüksek Seviyeli Bölüm-2008’e ülkemiz adına Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım katılarak; Türkiye’de internet güvenliği konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve katılımcılara uluslararası işbirliği önerilerinde bulundu. Bakan Yıldırım internette üretilen zararlı içeriğin istatistiklere girmeyecek kadar küçük bir oranının Türkiye’de üretildiğini; Türkiye’de toplumu zararlı içeriklerin etkisinden korumak ve internet yoluyla işlenen suçlarla mücadele ile ilgili yasal düzenlemenin yapılmış olduğunu ve çok başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini anlattı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım; siber güvenlik ve temiz internette uluslararası işbirliklerinin önemini vurguladı ve Türkiye’nin bu konuda istekliliğini ve kararlılığını belirtti.

Görüntü…

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Sunumu…

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Konuşma Metni…