Sonsayfa Haberler – Abdullah Gül’den internet itirafı

Sonsayfa Haberler – Abdullah Gül’den internet itirafı: “Abdullah Gül’den internet itirafı
Cumhurbaşkanı Gül bile Youtube’un kapatılmasına isyan ediyor. İnternetin gücünü kabul ediyor ve yasak değil, başka bir çözüm gerek diyor.

İnternethaber

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül atv’deki ‘Açıkkapı’ programı için Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Baydar ve atv Haber Genel Yayın Yönetmeni Fuat Uğur’u Çankaya’da ağırladı. Erdoğan’la kavgalı olmadığını söyledi. İnternethabercileriyle de görüşmek istediğini açıkladı. Ve Youtube’un kapatılmasını istemediğini sözlerine ekledi.

Gül’ün konuşmasının anahatları şöyle:

ERDOĞAN’LA KAVGALI MI?

Tayyip Bey’le biz 1968’lerden beri arkadaşız. Kadim arkadaşız. En son 5-6 senemiz de kamuoyunun gözü önünde geçti. Dostluğumuz hep bakidir. Dostluğumuz medeni ölçüler içinde ve bugünkü konumumuz gereği gayet profesyonelce gitmektedir. Biz düzenli görüşmelerimizi yapmaktayız. Ben cumhurbaşkanı olduktan sonra ikimiz de gayet dikkatliyiz. Bunun ülkemize çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Ama sayın Başbakanla Cumhurbaşkanı arasında kavga, itişme, birbirlerini iğneleme yoktur. Hiçbir zaman da olmayacaktır. Biz kendi konumlarımızın farkındayız. Konumlarımızın gereği neyse yerine getiriyoruz. Şahsi dostluklarımız, ailevi dostluklarımız bakidir. Ama bizim tarihi sorumluklarımız var. Hür bir basının olduğu toplumda bazen gerçek sanılarak, bazen de kamuoyunu renklendirmek için bunlar yazılıyor.

İNTERNETHABERCİLERİYLE GÖRÜŞMEK İSTİYORUM

İnternet bazı ülkelerde gazetecileri geçti. Türkiye’de de yaygın. Ben bazen sadece gazecilerle değil, internet habercileriyle görüşmemiz gerekir diye de düşünüyorum. Bazı siteler var ki gazetelerden daha fazla kamuoyu oluşturuyor.

YOUTUBE’UN KAPATILMASI KONUSU

Ben dünyada Youtube’u yasaklayan ülkeler arasında Türkiye’yi görmek istemem açıkçası. O Türkiye’yi hemen başka bir yöne çeker. Ama orada da hoşgörüyle yaklaşamayacağımız görüntüler oluyorsa bunların da tedbirini başka şekilde almalıyız.

ANAYASA DEĞİŞMELİ

Türkiye’nin 2009’da kapsamlı bir anayasa değişikliğini gerçekleştirebilmesini arzu ederim. Bütün anayasa taslaklarında o kadar çok ortak konu var ki. Anayasanın daha katılımcı şekilde ele alınmasını tavsiye ederim.

YAŞAR KEMAL’E ÖDÜL VERİRKEN ONURLANDIM

Yaşar Kemal’e ödül verirken onurlandım. Kendi değerimiz biz bilmezsek başkası hiç bilmez. Türkiye’yi dünyaya tanıtmış bir insan. En büyük işi onlar, yazarlar yapıyor.

OBAMA’NIN SEÇİLMESİ

Obama seçilince sisteme bir kez daha hayran oldum. İki sene önce onun ismini duyuyordum. Halk sisteme ayar verdi ve Obama’yı başbakan olarak görmek istediğini söyledi.

NOBELLİ ENERJİ BAKANI

Obama yeni kabinesini oluştururken enerji bakanlığına NOBEL ödüllü birini getirdi. Bu hem moral olarak büyük güç, hem de bilim ve araştırmaya verdiği değeri gösteriyor. ‘Ben petrolden kurtulacağım’ diyordu. Bilimadamlarıyla yeni bir enerji kaynağı bulacak.”