Milliyet: Yasaklı Youtube’da AKP ilanı çıkıyor

Milliyet: Yasaklı Youtube’da AKP ilanı çıkıyor

ANKARA ANKA, güncellenme zamanı 27.3.2009

Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle Türkiye’de girilmesi ‘mahkeme kararı’yla birkaç kez yasaklanan geniş kapsamlı paylaşım sitesi Youtube’a ‘dolaylı’ yollardan erişebilenler, AKP’nin 29 Mart seçimleri için hazırladığı propaganda ilanıyla karşılaştı

Mahkeme kararlarını uygulama ve uygulatmakla görevli hükümeti kuran partinin, yasaklı sitede ilanının yer alması şaşırttı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kasım 2008’de Hindistan’a giderken ‘Youtube’a girilmiyor’ diyen gazetecilere, ‘Ben giriyorum, siz de girin’ demişti.

Yasaklanan Youtube’a erişebilenler, hâlâ Türkçe ilanlarla karşılaşabiliyor. Bu ilanlar arasında online oyun siteleri ile kimi GSM firmaları da bulunuyor. Çoğunluğu ticari olan ilanların yanında, bugünlerde AKP’nin 29 Mart seçimleri için hazırlattığı ve birçok belediye başkan adayının da kullandığı formattaki ilan da göze çarpıyor.

İlanda, turuncu zemin ve ‘marka şehirler’ damgası altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın portresi ve AKP’nin seçim sloganı olan ‘Sen Türkiye’sin, Büyük Düşün’ beliriyor.

İlana tıklayınca, AKP Genel Merkezi’nin internet sitesi açılıyor. AKP Genel Merkezi görevlileri, ilandan haberleri olmadığını, konunun araştırılacağını bildirdi.