Keditör internet sitesi Türkiye’de yasaklandı | ANF

Keditör internet sitesi Türkiye’de yasaklandı | ANF

14:15 / 22 Haziran 2009

HABER MERKEZİ – İnternet sansürünün gidererek yayıldığı Türkiye’de, keditor.com isimli internet sitesi de mahkeme kararıyla yasaklandı.

Keditor.com internet sitesine erişim Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararla engellendi. Site yaptığı açıklamada, ‘Sansür uygulamasının giderek arttığı Türkiye’de, onlarca kez haberini yaptığımız internet engellemelerine bu kez biz konu olduk ve sitemize erişim yasaklandı. Herhangi bir gerekçe belirtilmezken, bu engellemenin ne kadar süreceği de bilinmiyor.

Kürt medyasına yönelik sansürlerin yanısıra, Wordpres, Google, Youtube, Dailymotion gibi dünyaca ünlü birçok internet sitesini yasaklayan zihniyeti değiştirmek en temel çözüm olarak önümüzde dursa da, yeni bir alan adıyla bu sorunu ‘şimdilik’ geçiştireceğiz’ dedi.

Türkiye’den siteye ulaşmaya çalışanlar şu mesajla karşılaşıyorlar: ‘Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 11/06/2009 tarih ve 2009/1593-2 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (keditor.com) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nca uygulanmaktadır.’

Keditor, yöneticileri Türkiye’deki ziyaretçilerine yönelik olarak http://www.keditor.org adresini birkaç gün içerisinde hizmete açacaklarını belirtti. 2006 yılında kurulan bu site kendisini, ‘editör’ olarak görmeyen (ya da öyle tanımlanmak istemeyen) ‘keditör’ler tarafından kurulan bir site olarak tanımlıyor

ANF NEWS AGENCY