Geocities resmen kapandı ama Türkiye’den sansürlenmeye devam!

geocities_finale.jpg

Yahoo’nın yıllardır ücretsiz web sitesi oluşturma imkanı sunan ve bir zamanların çok populer hizmeti 26 Ekim 2009 tarihinde sonra erdi. Geocities platformu artık yok. Belki Yahoo için artık kar etmeyen, belki de web 2.0 tabanlı sistemlerin ve sosyal ağların daha kullanılır olması Geocities’iın sonunu getirdi.

Geocities artık tarihe karışırken http://www.geocities.com/ adresini browserlarına yazan Türk vatandaşlarının karşısına halen “Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi’nin, 04.02.2008 tarih ve 2008/140 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (geocities.com) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nca uygulanmaktadır” mesajı çıkmaya devam etmektedir.

Kendisi gitti ama Şubat 2008’den beri uygulanan erişim engelleme kararı devam ediyor. Kararı o tarihte Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi vermişti. Bizim bildiğimiz kadarı ile sebebi Atatürk’e hakaretti. Artık ne hakaret kaldı ne Goecities, geriye bizlere sadece açık mavi tabanlı artık beraber yaşamaya alıştığımız erişim engelleme kararını ifade eden sayfa kaldı… (Doç. Dr. Yaman Akdeniz)