Andıçlanan siteler yargıya gidiyor

Andıçlanan siteler yargıya gidiyor

İhbara göre Dursun Çiçek imzalı andıçta ‘bölücü’ kategorisine sokulan bir sitede CHP İl Başkanı Tekin yazıyor. ‘Fethullahçı’ diye fişlendiği öne sürülen bir site ise ‘Biz Fethullahçı değil Milli Görüşçüyüz’ diyor

Andıçlanan siteler yargıya gidiyor – 05/11/2009 10:02
İSMAİL SAYMAZ

İSTANBUL – ‘İhbarcı subay’ın önceki gün basına yolladığı, kimi intenet haber sitelerinin fişlendiğini gösteren ve Albay Dursun Çiçek imzalı yeni bir ‘andıç’ olduğu öne sürülen döküman, tartışma yarattı. CHP İl Başkanı Gürel Tekin’in yazı yazdığı, sosyaldemokrat görüşteki ‘www.gercekgundem.com’ adlı site ‘bölücü’ kategorisine konulurken, Milli Görüşçü ‘www.haber5.com’ adlı site için ‘Fethullahçı’ denildi. ‘www.gercekgundem.com’u yayımlayan gazeteci Barış Yarkadaş, andıcı yargıya taşıyor.
Andıç olduğu ileri sürülen dökümanın doğru olup olmadığının açıklığa kavuşturulmasını isteyen Barış Yarkadaş, şöyle konuştu:
“Eğer bu andıç doğruysa, onu hazırlamak suçtur. Onu hazırlayan kurmayların zekasına şaşıyorum. Bizimki gibi, sosyal demokrat ve cumhuriyetçi bir yayın organını bölücü siteler kategorisine alabilmek için insanın zekasının çalışmıyor olması gerekiyor.”

‘Hedef haline getirildik’
Yarkadaş, hedef haline getirildiklerini belirterek, “Geçmişte, hakkında andıç hazırlanan kişilerin başlarına neler geldiğini birlikte gördük. Andıçlar hazırlanan bir sistemde gazeteciler halkın haber alma hakkının savunucusu olamazlar. Andıç hazırlandığı noktada, gazetecilerin elleri titrer” dedi. Yarkadaş, andıcı yargıya taşıyacaklarını sözlerine ekledi.
Sitede üç buçuk yıldır güncel yazılar kaleme alan CHP İl Başkanı Gürsel Tekin’se www.gercekgundem.com’un andıca dahil edilmesinin, imal bir belge izlenimi yarattığını savundu:
“Bu, belgelerin gayriciddiliğini gösteriyor. Ben sitede, kuruluşundan bu yana bölücülük ibaresi olabilecek tek haber görmedim. Ne yazık ki bütün medyayı susturdular. Susturamadıkları bir www.gercekgundem.com vardı. O da vergi memurlarının sık sık uğradığı yayın kuruluşudur. Bu belgenin ciddiyeti ve geçerliliği yoktur.”

Nedeni Taraftan alıntılar mı?
Aynı dökümanda, ‘Fethullahçı’ kategorisine sokulan ‘www.haber5.com’un Genel Yayın Yönetmeni İslam Arslan ise Milli Görüş çizgisinde olduklarını belirtti. Taraf gazetesinde yayımlanan kimi haberlerden alıntı yaptıkları için bu kategoriye konulmuş olabileceklerini anlatan Arslan, “Çok komik buluyor, gülüyoruz. Ayrıca biz Fethullahçı da değiliz” diye konuştu.

6200911031008338.jpg

(Via Radikal-Rss(Türkiye).)