Bu siteye erişim engellenmiştir Kampanyası

CNNTürk 2008 – Bu siteye erişim engellenmiştir!: “Bu siteye erişim engellenmiştir!”

Reklam ve yeni nesil pazarlama blogu elmaaltshift’in başlattığı kampanyayla, site sahipleri ve bloggerlar sansür eylemlerine tepki göstermek için kendi sitelerini kapatıyorlar.

kendi karariyla.jpg

Türk internet kullanıcısının hangi internet içeriğine erişebileceğine devletin karar vermesi, git gide daha çok tepki doğuruyor. Bu olaya tepki göstermek amacıyla bir hareket daha başlatıldı.

Reklam ve yeni nesil pazarlama blogu elmaaltshift’in kurucusu Fırat Yıldız’ın öncülük ettiği deney, kendi deyimiyle “geleceğin internetinin önizlemesi”ni yapıyor.

Kampanyanın anasayfası haline gelen anafikir.com “Bu siteye erişim kendi kararıyla engellenmiştir,” sözleriyle açılıyor. Meşum ve meşhur site kapatılma duyurusunu çağrıştıran bu cümle aslında bir link. Linkin yönlendirdiği sayfada, internet sitesi sahiplerinin kendi ana sayfa kodlarının başına ekleyerek sitelerini “kapatabileceği” ve anafikir.com’un “ortak sansür simülasyonu”na yönlendirebileceği kısa bir kod bulunuyor. Altında ise deneye katılan web sitelerinin adresleri listeleniyor.

Kampanya içiniz http://www.anafikir.com/ adresine bakınız.