ankarasgd.org yasaklandı

ankarasgd.org yasaklandı: “ankarasgd.org yasaklandı

ANKARA (10.08.2008) – Sosyalist gençlerin tartışma ve paylaşım forumu olan www.ankarasgd.org mahkeme kararıyla kapatıldı. İnternet ortamında yayın yoluyla işlenen suçlarla mücadele kanununun yasalaşmasının ardından sistem muhalifi sitelere verilen erişim engelleme kararlarına bir yenisi eklendi.

8 Ağustos günü ankarasgd.org’un yayını mahkeme kararıyla durduruldu. Siteye erişimin engellenmesi üzerine sanal sansür, site yöneticilerinin yöntemleri ile aşıldı. Yeni IP numarası üzerinden yayınını sürdüren www.ankarasgd.org dün bir kez daha erişime kapatıldı. Alınan mahkeme kararıyla, site sunucusunun yayın yaptığı 8 IP numarasına ve sitenin Türkiye’den erişimine yasak getirildi. Yasak ve sansür bununla da sınırlı kalmadı, gençliğin sosyalizmle buluşmasına tahammül edemeyenler, 10 Ağustos günü ankarasgd.com/net/biz/info ve sosyalistgenc.org alan adlarını da yasakladı.

Sansür saldırısı sonrasında forum yöneticileri bir açıklama yaparak sitelerine yönelik saldırıyı faşizan bir saldırı olarak niteledi. Forum yöneticileri, ‘Sesimize ses, soluğumuza soluk katın birlikte güçlenelim’ diyerek gençliğe çağrıda bulundu. Sosyalist gençler şimdi www.sgdankara.org ismi ile yayanına devam ediyor. “