BTK/TİB’den sakıncalı kelimeler hakkında basın açıklaması

Yasaklama söz konusu değilmiş!

BTK Basın ve Tuketiciler ile Iliskiler Musavirligi BASIN BULTENI

Yer Saglayıcılara gonderilen bilgilendirme amaclı e-posta icerigi hakkında; Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu Telekomunikasyon Iletisim Baskanlıgından Kamuoyuna Duyuru

Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu, Ankara, 28.04.2011

Telekomunikasyon Iletisim Baskanlıgınca vatandasların yogun sikayetlerine konu olmus alan adları ve iceriklerinden hareketle tespit olunan bir kısım sakıncalı kelime grupları, hosting hizmeti yapmakta olan yer sağlayıcılara bilgi amaclı olarak bildirilmis ve bu kelimelere iceriklerinde yer verilen alan adları ile ilgili tedbir alınması talep olunmustur.
Bu icerikleri barındıran Internet sitelerinin 5651 sayılı Yasanın 8. maddesinde yer verilen katalog suclar ile ilgisi kapsamında yetkililerince gozden gecirilmesi ve suca aracılık edilmemesi amacına matuf olarak tarafımızca gerceklestirilen bildirimden ibarettir.
5651 sayılı yasa kapsamında yer saglayıcılara I numaralı anahtar kelime grubunun gectigi alan adlarının barındırılmaması, II numaralı anahtar kelime grubunun alan adından ve III numaralı anahtar kelime grubunun ise icerikten kontrol edilerek gerekli onlemlerin alınması amacıyla gerceklestirilen bildirimden ibarettir.
Bu sozcuklerle ilgili yasaklama soz konusu olmayıp, yer saglayıcıların katalog suclardan birini isleyen siteleri tespit etmelerini kolaylastırmak icin sunulmus anahtar sozcuklerden ibarettir.
Kamuoyu bilgisine saygıyla duyurulur.