BTK’dan Google açıklaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından Kamuoyuna duyuru

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Ankara, 18.06.2010

Basın yayın organlarında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca hakkında erişim engelleme tedbiri uygulanmamış Google gibi bazı alan adları/web siteleri ve hizmetlerinin erişimlerinin engellendiği yönündeki haber yayınları devam etmektedir.

Somut IP numaraları verilerek, bazı Google hizmetlerinin aksadığı yönündeki şikayetin Kurumumuz tarafından incelenmesi sonucunda Google firmasına ait bir IP adresinin, T.C. İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesinin 2010/1337 sayılı kararı ile doğrudan erişim sağlayıcılar tarafından 07/06/2010 tarihinde engellendiği tespit edilmiştir.

İnceleme tarihimiz itibariyle engellemeye konu IP adresi üzerinde Google Apps hizmetlerinin verildiği anlaşılmıştır. Bu hizmet, kurumsal e-posta, Google Dökümanlar, Google Takvim ve Google Talk’un da yer aldığı çeşitli Google hizmetlerini tek bir alan adında kullanılmasına olanak tanımaktadır.

Söz konusu IP adresi hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca uygulanmış bir engelleme tedbiri yoktur.

Kamuoyunun bilgilendirilmesini teminen saygı ile sunulur.