Kılıçdaroğlu’ndan Facebook açıklaması – Milliyet.com.tr

Kılıçdaroğlu’ndan Facebook açıklaması – Milliyet.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Facebook’un kapatılmasına yönelik bir girişimimiz yok. Bu iddialar doğru değil’ dedi.

15:55 | 07 Ekim 2010

‘Sanal alem’de ‘CHP Facebook’u kapattırıyor’ başlığıyla yayımlanan haberlere ‘en yetkili ağız’dan cevap geldi. Gercekgundem’den Barış Yarkadaş’a konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bu iddia doğru değil’ dedi.

‘KILIÇDAROĞLU PKK’LIDIR İSİMLİ BİR GRUP VARDI’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde Facebook’ta kendisi hakkında açılan bir sayfayı mahkemeye şikayet ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: ‘O dönem, Facebook’ta ‘Kılıçdaroğlu PKK’lıdır’ adı altında bir grup oluşturulmuştu. Biz bunu hemen şikayet ettik. Adı geçen grubun içeriğinin sayfadan kaldırılmasını talep ettik. Mahkeme bu yönde karar vermesine rağmen, TİB Başkanı içeriğin kaldırılması için harekete geçmedi.’

‘TİB YETKİLİLERİNE DAVA AÇTIK, KENDİ AÇIKLARINI KAPATMAK İÇİN BİZİ SUÇLUYORLAR’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkilileri hakkında da dava açtığını anımsatarak süreci anlattı. TİB Başkanı Fethi Şimşek’i ‘görevi ihmal ettiği gerekçesiyle’ mahkemeye verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ‘Şimşek’in görevini yapmadığı ortaya çıktı. Kendisi 1 ile 3 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. Bu yüzden, kendi ihmalini saklamak için, bizim Facebook’u kapattırmaya çalıştığımızı söylüyorlar’ dedi.

‘800 BİN ÜYELİ SAYFAM VAR’

Dünyadaki modern ülkelerde, ‘site kapatma’ yerine ‘içeriği çıkarttırma’ uygulamasının yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, ‘Biz Facebook’u niye kapatırmak isteyelim? Bunu düşünmek bile mümkün değil. Biz herkesin düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilmesini sağlamak için mücadele ediyoruz. Ayrıca, Facebook’tan en çok yararlanan partiyiz. Benim adıma açılmış bir grupta 800 binin üstünde üye var. O gruba üye olan yurttaşlarımızla sık sık iletişime geçmeye çalışıyorum’ ifadesini kullandı.

‘BİZ İÇERİĞİN TEMİZLENMESİNİ İSTEDİK’

Kılıçdaroğlu, Facebook’u kapattırma gibi bir girişimi olmadığının altını çizerek ‘Biz sitedeki çirkin ithamların kaldırılmasını ve içeriğin temizlenmesini istedik. Ancak bunu çarpıtıp Facebook’u kapattırmak istediğimiz yalanını yayıyorlar” dedi.