Eğitim-Sen’den “yasak” protestosu

Eğitim-Sen’den “yasak” protestosu: “Eğitim-Sen İstanbul şubeleri, sendikanın internet sitesine erişimin Gebze 2’in Asliye Hukuk Mahkemesinin 2008/118 esas sayılı kararıyla engellenmesini protesto etti.”

Karaköy Tünel girişinde toplanan grup adına basın açıklamasını, Eğitim-Sen Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız yaptı.

Eğitim-Sen’in laik, bilimsel, demokratik eğitim mücadelesi yürüttüğünü belirten Yıldız, “Yürütmeye çalıştığı mücadelenin bu karakteriyle ülkemizdeki gericiler, ırkçılar ve ulusalcılar, egemenler tarafından elbette bir hedef haline gelmesine yol açmaktadır. Yaşadığımız son örnek bunun uzantısıdır” görüşünü savundu.

Yıldız, eğitim sisteminin laikleştirilmesi yönünde çaba sarf edilmesi gerektiğine inandıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Evrim teorisi gibi bilimsel bir tezin karşısına yaradılışı inşa etmeye çalışanlarla ilgili olarak Eğitim-Sen’in yapmış olduğu bir açıklama gerekçe gösterilerek, yapılan hukuksal mücadeleyle web sitemiz engellenmiştir. Web sitemizin engellenmesi bir yanıyla Eğitim-Sen’in yürütmekte olduğu laik ve demokrasi mücadelesinden duyulan rahatsızlıkla ilgilidir, diğer yanına baktığımızda ise bu ülkede giderek farklılıklara tahammülsüzlük geliştirilmektedir.”

Hukuksal işlemle ilgili “çok ciddi” eksiklikler olduğunu savunan Yıldız, kendilerine tebliğ edilmiş bir karar bulunmadığını söyledi.

Bu arada, basın açıklaması öncesinde Tünel girişinde bekleyen grup ile buradaki özel güvenlik görevlisi arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

(Via CNN TÜRK.)