“İnternete Filtre”den Dönüş Yok! – TRT

“İnternete Filtre”den Dönüş Yok! – Haber – TRT Avaz

BTK, 22 Ağustos’ta başlayacak internette filtre yönteminin ‘aile ve çocuğun korunması’na yönelik olduğu, karardan dönüş olmadığı mesajı verdi.

Yayına Giriş: 04.05.2011 10:23:36

Bazı çevrelerin ‘internetin sonu’ olarak değerlendirdiği 22 Ağustos’ta başlayacak internete filtre uygulaması konusunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) ‘uygulamadan dönüş yok’ mesajı geldi.

BTK bünyesindeki Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek, benzer yöntemlerin ABD, Almanya, İngiltere ve Avusturya gibi ülkelerde de olduğuna dikkat çekti. Uygulamanın kullanıcılar için mevcut internet erişimlerine hiçbir değişiklik getirmediğini savunan Şimşek, işlemin, ilgili yasaya göre çocuk ve ailenin korunmasına dönük olduğunu anlattı.

Şimşek, ‘Güvenli İnternet Hizmeti, kullanıcılara filtreli alternatif internet hizmetleri sunar’ dedi.

TİB internette kullanıcılarını, ‘aile’, ‘çocuk’, ‘yurtiçi’ ve ‘standart’ olarak ayırmış ve bu kategorilere uygun paketler geliştirmişti.

‘Özgürlükler Kısıtlanıyor Algısı Oluşmaz mı?’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, BTK İkinci Başkanı Ayhan Beydoğan ile TİB Başkanı Fethi Şimşek’i kabulünde, 22 Ağustos’ta başlayacak uygulama da gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, ‘Özgürlükler kısıtlanıyor algısı oluşmaz mı?’ diye sordu. Yetkililer, ‘Standart pakete üye olanlar, istediği siteye girebilecek’ dedi. (HT Ekonomi)”

(Via .)