Medyafaresi, “Vatan’a sansür, düşünce özgürlüğüne darbe!” Adnan Hoca dünyayı ayağa kaldırdı!

Medyafaresi, “Vatan’a sansür, düşünce özgürlüğüne darbe!” Adnan Hoca dünyayı ayağa kaldırdı!: “‘Vatan’a sansür, düşünce özgürlüğüne darbe!’ Adnan Hoca dünyayı ayağa kaldırdı!

Dünyanın en büyük haber ajanslarından Reuters, gazetevatan.com’a getirilen yasağı dünyaya böyle duyurdu
Adnan Oktar’ın internet sitemize erişimi engellemesi saygın haber ajansı Reuters tarafından da eleştirildi.

Dünya genelinde 93 ülkede 50 bin çalışanıyla dünyanın en büyük haber ajanslarından biri olan Reuters, Daren Butler imzalı haber analizinde Vatan’a uygulanan sansür kararının AB’ye üye olmak isteyen Türkiye’de düşünce özgürlüğü kaygılarını yeniden artırdığı yorumunu yaptı.

KAYGI VERİCİ

İşte analizden satırbaşları:
Hükümetin sert muhalifi, liberal Vatan Gazetesinin web sitesinin İslamci bir yazar ve ülkenin önde gelene yaratılış teorisi savunucusu olan Adnan Oktar tarafından kapattırılması AB üyeliği için müzakere yürüten Türkiye’de özgür düşünce kaygılarını yeniden artırdı.

YASAL AÇIK VAR
Türkiye’de sadece bu yıl kapatılan internet sitesi sayısı 850’ye ulaştı. Sayının birden bire artmasında sitelere erişimin engellenmesini kolay hale getiren yeni yasal düzenlemenin çıkarılmasının büyük rolü var.

Türkiye bu yıl içinde AB ile müzakerelerde iki yeni konu başlığı açmaya hazırlanıyor. Ancak analistlere göre AB, bu son internet sansürlerinden hiç de hoşnut kalmayacak”