Vatan: Bir internet yayıncısı bu haberi nasıl görmez!

Bir internet yayıncısı bu haberi nasıl görmez!: ” Bir internet yayıncısı bu haberi nasıl görmez!

gazetevatan.com’un akıl dışı, hukuk dışı bir kararla kapatılması hem Türkiye’de hem dünyada tepki gördü.

Okurlarımız binlerce mail ve telefonla tepkilerini bildirdiler.

Dünyaca ünlü haber ajası Reuters haberi duyurmakla kalmadı. ‘Vatan Gazetesi’nin internet sitesinin kapatılma kararı Türkiye’de düşünce özgürlüğü kaygılarını yeniden artırdı’ diyerek durumu eleştirdi.

171020081049436862865_2.jpg

CNNTürk ve Radikal, gazetevatan.com’un kapatılma haberini okurlarına duyururken ‘Türkiye’de internet haberciliğinin başındaki büyük tehlikeye’ vurgu yaparak yayıncılık sorumluluklarını yerine getirdiler.

Destekleri için hem okurlarımıza hem de meslektaşlarımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz.

Ancak bu vesileyle anlam veremediğimiz bir durumu da okurlarımızla paylaşmadan edemeyeceğiz. Bazı rakip haber siteleri ne yazık ki bu haberi hiç görmedi.

Ülkemizde internet yayıncılığı alanındaki hukuksal altyapı eksikliklerden kaynaklanan bu sansür, bugün bize yarın sizedir.
Youtube’un kapatılması haberse, bunu hepimiz sayfalarımıza taşıdıysak, Türkiye’nin en büyük haber portallarından gazetevatan.com’un kapatılması da haberdir sevgili meslektaşlarımız!

‘ Aman reklamları olmasın’ diye görmediyseniz ayıptır. Durumun vahametini kavrayamadığınız için görmediyseniz daha büyük ayıptır.

İnternet yayıncılığı da tıpkı yazılı basın gibi, mükemmel değil. Eksiklerimiz ve kusurlarımız var. Ama daha adil ve iyi olmaya çalışıyoruz…

Gazeteler tekzip aldıkları bir haber yüzünden matbaadan toplatılıp yakılmıyor şükür ki!

Ama biz yakılıyoruz! Zaten sakıncalı bulup sildiğimiz bir okuyucu yorumu yüzünden yasal tebliğ bile yapılmadan KAPATILIYORUZ!!!

İnternet haberciliği yapıyorsak, yayıncı olarak sorumluluğumuz internet medyasının başındaki sansür belasını, okurun haber alma hakkını engelleyen büyük hukuksuzluğu duyurmak, dahası ülkemiz bu ayıbı yaşamaktan nasıl kurtulur buna kafa yormaktır.

‘İnternetime dokunma!’ içi boş bir slogan değildir! Düşünce özgürlüğü, haber alma özgürlüğü, demokrasi gibi kavramların 21. yüzyıldaki ifadesidir…..

Buna sahip çıkmazsak NEYE SAHİP ÇIKACAĞIZ?

AYLİN DURUOĞLU

gazetevatan.com Yayın Müdürü “

(Via .)