Taraf Gazetesi: E-postalar da takipteymiş

Taraf Gazetesi: E-postalar da takipteymiş

Taraf/AYLAN UNCU/ANKARA – Istanbul – 12.11.2008

Telekulak Araştırma Komisyonu’nun dünkü gündemi e-postalardı. TİB Başkanı Şimşek istihbarat kurumlarının isteğine göre ‘e-postaları paketleyip gönderdiklerini’ söyledi

Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek’in sorularla sıkıştırıldığı TBMM Telekulak Araştırma Komisyon’nda milletvekilleri dün e-postaların da takip edip edilmediğini sordu. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in de dinlenmesinin beklendiği komisyon çalışmalarına ‘gensoru’ arası verince Akyürek’ün dinlenmesi haftaya bırakıldı.
Geçen hafta TİB Fethi Şimşek’i sorularıyla terleten TBMM Telekulak Araştırma Komisyonu bu hafta da e-postaları tartıştı. Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şimşek, e-postaların da dinleme kapsamında olduğunu belirtti.
CHP’li Tacidar Seyhan, Şimşek’e, ‘Hotmail, vesaire, mail okuma işlemi sizde var mı?’ sorusunu yöneltince, ‘Dinleme anlamında o da. Gönderilen mesajla. Birisi sesli, birisi şeyli. Aynı şekilde hâkim kararı gerekiyor’ dedi. Şimşek, internet dinlemesini de yine MİT,
Emniyet ve Jandarma istihbarat kurumlarının istediğini belirterek, ‘Biz sadece tanımlıyoruz, yani, Internet adresini tanımlayıp paketleyip gönderiyoruz’ dedi. Şimşek, e-postaların içeriğini bilmediklerini belirterek, ‘Bizde tarama yok. Kelime bazlı, kişi bazlı tarama yok’ dedi. Şimşek, Türkiye genelinde kaç mail adresinin dinlendiğine ilişkin bir sayı vermedi. Bunun üzerine Seyhan, ‘Ben bir iddiada bulunuyorum, benim mailim ve bütün milletvekillerinin maili bizden önce okunuyor’ dedi. Bu sözü destekleyen MHP’li Osman Durmuş da, ‘Er mektubu, görülmüştür’ dedi.