Vatan: CHP’de ‘böcek’ şoku

CHP’de ‘böcek’ şoku

Genel Sekreter Yardımcısı’nın sekreterinin odasında dinleme cihazı bulundu

Ali ÖZTUNÇ/VATAN-ANKARA

CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın telefonunun dinlendiği iddiaları günlerce kamuoyunu meşgul ederken CHP’de bir dinleme skandalı daha patlak verdi. Önceki gün rutin incelemelerini yapan CHP güvenlik elemanları, Sav’ın da odasının bulunduğu 10. kattaki Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu’nun sekreterinin masasında tanımadıkları bir cihaza rastladılar. İçinde saat pilinin olduğu cihaz hemen uzmanlara incelettirildi. Uzmanların yaptığı inceleme sonucunda küçük parçanın ‘böcek’ tabir edilen dinleme cihazı olduğu ortaya çıktı. Güvenlik personeli özel bir cihazla parti yöneticileri ve Genel Başkan Deniz Baykal’ın odasında da inceleme yaptılar.

‘Her zaman aratıyoruz’

CHP MYK toplantısının ardından dinleme cihazının bulunduğunu açıklayan MYK sözcüsü Mustafa Özyürek, partiye gelen çiçeklerin arasında da benzer cihazların bulunduğunu söyledi. Özyürek şu değerlendirmeleri yaptı:

‘Zaman zaman bize gelen çiçeklerin içinde de dinleme cihazlarına rastlıyoruz. Kaldı ki cep telefonlarının hepsi dinleniyor. CHP’nin hiç kimseden gizleyecek bir şeyi yok. İzinsizce dinlenmek insan hakları ve haberleşme özgürlüğüne aykırıdır. Hükümetin Emniyet ve MİT’e sınırsız dinleme imkanı sağladığı biliniyor. Hükümet bu yasadışı önlemeleri kesinlikle önleyebilir. Bu asgari bir insan hakkıdır. Benim konuşmam niye başkası tarafından izinsiz dinlensin? Uzun zamandır kamuoyunda konuşuluyor, telekulak olayı çok yaygın hale geldi. Genel Sekreterimizin dinlenmesi ve kuşkular bizi zaman zaman böcek arama noktasına getirdi. Bir MYK üyesinin sekreterinin odasında bunu bulduk. Bu nedir diye uzmanlara incelettik. Bir dinleme aleti ’böcektir’dendi. Tekrar odalarda tarama yaptırıyoruz.’