Mynet Haber: Şahin’den telekulak soruşturması açıklaması

Şahin’den telekulak soruşturması açıklaması – Mynet Haber

Şahin’den telekulak soruşturması açıklaması
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ‘Yargıtay’dan gelen dosyayı henüz inceleyebilmiş değilim. İncelerim. Yasalar bana hangi hak ve yetkileri vermişse o sınırlar içerisinde hareket ederim’ dedi.

Bakan Şahin, bakanlıktan ayrılışında gazetecilerin bu konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı. Konudan gazeteleri incelerken haberdar olduğunu belirten Şahin, ‘Yargıtay’dan gelen dosyayı henüz inceleyebilmiş değilim. İncelerim. Yasalar bana hangi hak ve yetkileri vermişse o sınırlar içerisinde hareket ederim’ dedi. Bir gazetecinin ‘Bugüne kadar olan işlemleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Sonuçta JİTEM için bir başvuru yapıldı Adalet Bakanlığı tarafından yasaklandı. Ama Emniyet için yapılmadı. Bu doğru mu?’ yönündeki sorusuna Şahin, ‘Sizler bu konuları çok yakinen takip eden arkadaşlarımızsınız. 3 önemli güvenlik biriminin yasalarını incelerseniz bunların cevabını zaten orada görürsünüz’ cevabını verdi.

Emniyetin dinleme yetkisinin olup olmadığına ilişkin soru üzerine Bakan Şahin, ‘Yasaları inceleyin hepsini göreceksiniz orada’ dedi. Şahin, bir gazetecinin dinlemenin özel hayatın gizliliği tartışmalarına neden olduğunu hatırlatılarak, ‘Ülke genelindeki dinleme ile ilgili düşünceniz nedir?’ sorusu üzerine şunları söyledi:

‘Türkiye bir hukuk devletidir. Emniyetin, MİT’in, jandarmanın istihbari anlamda iletişimini takip etmekle ilgili yetkilerinin olup olmadığı kendi yasalarında bellidir. Nitekim bu konularla ilgili müracaatlara da bağımsız yargı organları karar vermektedir. Ankara’da ağır ceza mahkemesi karar vermektedir. Her şey yasal sınırlar içerisinde hareket eder. Ama bu konuda birtakım şikayeti olanlar varsa tabii ki yetkili mercilere başvuracaktır. Bu müracaatlar da yine yasal çerçevede değerlendirilir. Telaş edecek herhangi bir husus söz konusu değildir.’