Öymen telekulak kararını beğendi – Kimse dokunulmaz değil.

Öymen telekulak kararını beğendi – Kimse dokunulmaz değil… Hür Haber. Habercilikte hür nokta.: “Öymen telekulak kararını beğendi
29 Ocak 2009 Perşembe 14:25
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Anayasa Mahkemesinin, telefonların dinlenmesine yönelik verdiği kararı değerlendirirken, ‘Doğru yolda atılmış, çok önemli bir adım’ dedi.
Öymen, ‘Özel hayatın gizliliği gibi temel bir ilkeyi, açıklıkla, fütursuzca ihlal edenler, sonunda yargı duvarına çarpmışlardır’ dedi.

Öymen, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesinin, dinlemenin denetiminin, Başbakanın özel olarak yetkilendireceği kişi veya komisyon tarafından yapılmasına olanak sağlayan hüküm ile Telekomünikasyon İletişim Başkanının, Başbakan tarafından atanmasına ilişkin hükmü iptal etmesine ilişkin kararını değerlendirdi.

Her zaman, Ankara’da hakimlerin olduğunu söylediklerini belirten Öymen, ‘Ankara’da hakimler olduğunu kimse unutmasın. Türkiye’de yargıyı hiç kimse istismar etmeye, siyasallaştırmaya kalkışmasın’ dedi.

‘Yargı, adalet mutlaka son sözü söyler’ diyen Öymen, ‘Ne yazık ki bu arada bazı insanlar özgürlüklerinden mahrum olur, sıkıntı çekebilirler. Anayasa Mahkemesinin bu kararını saygıyla karşılıyoruz. Umuyoruz ki Hükümet, bu karardan gerekli dersi çıkaracaktır; Türkiye’nin demokrasi dışı yöntemlerle idare edilemeyeceğini anlayacaktır. Biz onlara her zaman, telefonlarımızı dinleyeceğinize, sözümüzü dinleyin dedik. Umarım ki bundan sonra telefon yerine, sözümüzü dinlemeyi tercih ederler’ diye konuştu.