‘Telekulak’ta taslak raporu açıklandı

Avrasya Televizyonu || İnternet Gazetesi

‘Telekulak’ta taslak raporu açıklandı
“Dinlenen kişiler ve dinleme içeriği TİB tarafından Başbakan’a aktarılamaz”

“CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın yasa dışı dinlendiği iddiasının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun taslak raporu açıklandı.

Meclis Araştırma Komisyonu, 35 sayfalık taslak raporunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın kuruluş, görev ve yetkilerine 3 sayfa yer verdi. Taslak raporda, ‘Yürüttüğü faaliyetlerin niteliği gereğince dinlenen kişiler ve dinleme içerikleri konusunda bilgi sahibi olamayacak olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın, bu konularda Başbakan’a da bilgi veremeyeceği izahtan varestedir’ denildi.

MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve adli makamlar tarafından talep edilen önleyici ve adli amaçlı dinlemelerin mutlaka bir hakim kararına dayanması ve bu kararların da elektronik ortamda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na gönderilmesi gerektiği bildirilen taslak raporda ayrıca, ‘Başka bir kurumun ya da mercinin yasal dinleme usul ve esasları dışında dinleme kararı talep etmesi, dinleme kararı vermesi, bu kararların elektronik ortamda TİB’e gönderilmesi veya herhangi bir karar olmaksızın dinleme talebinde bulunması mümkün değildir’ ifadelerine yer verildi.”