Turan Dursun sitesine erişim engelleme kaldırılmış

http://www.turandursun.com/ sitesindeki 6 Şubat, 2009 tarihli haberde “Harun Yahya olarak da tanınan Adnan Oktar’ın avukatı aracılığı ile sitemiz üzerine koydurduğu erişime engelleme kararı yaptığımız hukuki itiraz üzerine kaldırıldı. Bu şekilde dört aya yakın süren Türk Telekom engeli kalkmış oldu. Bu süreç boyunca sadece yurtdışından bağlanan ziyaretçilerimiz ve yurtiçinde yaşayıp proxy üzerinden bağlanan ziyaretçilerimiz sitemize ulaşabiliyordu” deniyor.

Kasım 2008 Bülteni’nde site yöneticileri erişimin sitelerine neden engellendiğini aşağıdaki şekilde açıklamıştı.

Saygıdeğer okurlar,

Bültenimizin 15. sayısında yine beraberiz…

Sitemizin Adnan Oktar’ın açtığı bir tazminat davası sebebiyle Gebze Mahkemesi tarafından tedbiren erişime engellendiği kesinleşti. Adnan Oktar, üyelerimizin 8 farklı başlığa yazmış oldukları iletileri şikâyet konusu yapmış ve kapatılan diğer siteleri emsâl göstererek tedbir kararını mahkemeye sunmuştur.

Dava ile ilgili hakim, “mümkünse bu başlıkların erişime engellenmesi, değilse sitenin erişime engellenmesi” kararını vermiş ve bu karar erişim sağlayıcılara tebliğ edilmiştir. Onlar da 5651 Sayılı Kanun’un öne sürdüğü ‘ikaz’ şartını uygulama zorunluluğu hissetmeden -kolayını seçerek- sitemizi engelleme yoluna gitmiştir.

Turan Dursun Sitesi olarak bu tedbir kararına itiraz ettik ve mahkemede taraf olarak yer aldık. Hakim, itiraz dilekçemizi ilgili celsede değerlendirmeye almaya karar verdi. Sonuç olarak mahkeme tarihi olan 2 Şubat 2009’a kadar sitemiz faaliyetine bu şekilde devam etmek durumunda.. Buna rağmen hukuki mücadeleyi bırakmamakta kararlıyız.

1 Aydan fazladır devam etmekte olan kapatılma sürecinde sitemize verilen desteğin ve katılımın daha da arttığını tespit ettik. Tüm dostlarımıza ve duyarlı insanlara teşekkürü borç biliriz.