Roj Tv’ye destek sitesine jet erişim engeli

Roj Tv’ye destek sitesine jet erişim engeli

ANKARA(12.04.2009)- Türkiye Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı, Roj Tv’yi destekleme sitesine ulaşımı engelledi. Site daha bu sabah yayın hayatına başlamıştı.

İnternet sayfası Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararınca engellendi. www.support .roj.tv adresine Türkiye’den ulaşmak isteyenler ‘Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 21.08.2008 tarih ve 2008/4687 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (roj.tv) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nca uygulanmaktadır’ ibareleri ile karşı karşıya kalıyor.

Karara tepki göstererek Roj TV’yi destekleme kampanyasına katılmak isteyenler, destekleme adresine başka sayfalar üzerinden ulaşmaya çalışıyorlar.

Sabah saatlerinde açılan, şimdiye kadar 650 kişinin imza attığı kampanya metninde, Türkiye’nin devletinin NATO zirvesinde Roj TV’nin yayın lisansının iptal edilmesini pazarlık konusu yaptığı hatırlatılarak ROJ TV’nin özgürlüğün, halkların, emekçilerin, ezilenlerin, Kürtlerin ve ‘Başka bir dünya mümkündür’ diyenlerin sesi olduğu belirtiliyor.

Metnin devamında ‘‘Ben aydınım’, ‘ben demokratım’, ‘ben insanım’ diyen herkesi ROJ TV ile dayanışmaya davet ediyor, Danimarka hükümetini hukuktan, uluslararası yasalardan, insan haklarından, basın ve düşünce özgürlüğünden taviz vermemeye çağırıyoruz!

ROJ TV özgürlüğün, halkların, emekçilerin, ezilenlerin, Kürtlerin ve ‘BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜNDÜR diyenlerin sesidir. Bu nedenle ROJ TV’ye dokunmayın’ diyenlere, başlatmış olduğumuz imza kampanyasına katılmaya çağırıyoruz’ ifadelerine yer verildi.