ntvmsnbc.com: MySpace ve LastFM de kapatıldı!

MySpace ve LastFM de kapatıldı! – İnternet- ntvmsnbc.com: “MySpace ve LastFM de kapatıldı!

YouTube’a uygulanan yayın yasağının kalkmasını beklerken MySpace ve LastFM de Türkiye’de engellenen siteler arasına katıldı.
ntvmsnbc, Güncelleme: 17:54 TSİ 19 Eylül. 2009 Cumartesi

İSTANBUL – Türkiye’de erişimi engellenen internet siteleri arasına MySpace ve Last FM de katıldı.

Dünyanın en büyük sosyal ağları arasında yer alan bu sitelere ve Türkie merkezli Akıllı TV’ye Türkiye’den girmek isteyenleri ‘Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir. T.C. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 26.06.2009 tarih ve 2009/45 sayılı kararı gereği erişime kapanmıştır.’ yazısı karşılıyor.

Kapama işleminin herhangi bir mahkeme süreci sonunda veya Telekomünikasyon Üst Kurulu kararıyla değil, sadece Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

AKDENİZ: UYGULAMANIN GECİKMESİ ANLAMSIZ
Ntvmsnbc’ye konuşan Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Doç, Dr. Yaman Akdeniz, MySpace, LastFM ve Akıllı TV’ye uygulanan erişim engelinin 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun Ek-4 maddesi uyarınca yapılmış olabileceğini söyledi.

Telif haklarıyla ilgili işlemlerin bu Ek Madde’ye dayandırıldığını belirten Akdeniz, olası bir ihlal şikayeti ertesinde ilgili siteye önce uyarıda bulunulduğunu, izleyen 3 gün içinde bir düzeltme yapılmadığında da erişim engelleme yaptırımının devreye girdiğini belirtti.

Ancak Akdeniz, ekranda görülen başsavcılık kararının 26 Haziran olduğunu, normal işleyen bir süreçte dahi yaptırımın 19 Eylül’de yürürlüğe konmasına anlam veremediğini belirtti.

Tatil süresince herhangi bir resmi işlem yapılamayacağı için sözkonusu sitelerin erişim engelini kaldırmaya yönelik girişimler, Bayram ertesine kalmış durumda.