sgdf.biz sitesi sansürlendi

Ben bu sitenin erişime engellendiğini Google News aracılığı ile atilim.org sitesinden (http://www.atilim.org/haberler/2009/09/19/sgdf_biz_sitesi_sansurlendi.html) öğrenmeye çalışıyorum ama atilim.org’a da erişim engelli! İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 04/04/2009 tarih ve 2009/632 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (atilim.org) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nca uygulanmaktadır.

19.09.2009

sgdf.biz sitesi sansürlendi: “İSTANBUL (19.09.2009)- Muhalif sitelere verilen erişim engelleme kararlarına bir yenisi eklendi. Sosyalist gençlerin tartışma ve paylaşım forumu www.sgdf.biz’in yayını mahkeme kararıyla durduruldu. 120 bine yakın genç üyesi bulunan site, sgdf.in adresinden yayına devam edecek.

sgdf.biz sitesinin yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, ‘Türkiyede internet, 80 yasalarından çok daha sert yasalarla ehlileştirilmeye çalışılıyor. Bunun yollarından birisi de websitelerine erişimi engellemektir. Bu yasaklamak değil aslında idamdır’ denildi.

www.sgdf.in yayında

Site yöneticileri sgdf.in adresinden yayın yapmaya devam edeceklerini duyurdu. Sosyalist gençlerin ankarasgd.org adresindeki sitesi de daha önce mahkeme kararıyla engellenmişti.

İnternet ortamında yayın yoluyla işlenen suçlarla mücadele kanununun yasalaşmasıyla birlikte çok sayıda site kapatma ya da engelleme ile karşı karşıya kaldı. 11 Mayıs 2009 tarihine kadar 2 bin 601 siteye erişim engellendi. Mayıs ayından bugüne kadar ise sites.google’ın da aralarında bulunduğu birçok site hakkında engelleme kararları çıktı.

Türkiye İnternet Daire Başkanlığı tarafından yapılan engellemelerin 2 bin 126’sı re’sen yani sadece TİB’in kararı ile gerçekleşti. Mahkemeler tarafından yapılan engellemelerin çoğunda ise savunma hakkı dahi tanınmadı.

Yasa artık politik bir sansür aracı

Alternatif Bilişim’den Ali Rıza Keleş, çocuk pornosu ve kumar gibi siteler gerekçe gösterilerek çıkarılan yasanın kapsamının genişletilmeye çalışıldığını söyledi. ‘Yasa artık politik bir sansür aracı haline geliyor’ diye konuştu. sgdf.biz internet sitesine yönelik sansür kararının kabul edilemez olduğunu ifade eden Keleş, yasağın bir an önce kaldırılmasını istedi.