Gabile.com’dan basın bilgilendirme notu

Gabile.com BASIN BİLGİLENDİRME NOTU
09.10.2009

Bilgi Teknolojileri Kurumu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından 03.10.2009 tarihinde www.gabile.com adlı sitemiz hakkında alınan İdari Tedbir Kararı, 09.10.2009 tarihinde kaldırılmıştır. Basına ve kamuoyuna duyurulur.

BASIN BÜLTENİ

www.gabile.com adlı internet sitemize uygulanan sansür sona erdi. 09.10.2009 itibari ile yayın hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Bilindiği gibi TİB, sitemiz hakkında hukuk dışı bir karara imza atarak 03.10.2009 tarihinde sitemize erişimi engellemişti. Yapılan bu uygulama ve hareketin karşısında hakkımızı yasal yollardan arama kararı aldığımızı kamuoyuna duyurduk.

GaBiLe grupları, yayın hayatına bilişim hukukuna uygun bir altyapı ve içerik ile başlamış, tabi olduğu bütün hukuksal ilkelere de uymaya söz vermiş ve uymuş bir gruptur. Tarafımıza yapılan bu haksız uygulama neticesinde birçok yerli ve yabancı medya kuruluşu ile sivil toplum örgütünün dikkatini çeken bu uygulama tepki çekmiş, kamuoyunca da GaBiLe kapalı kaldığı süre boyunca çığ gibi büyüyen bir tepki oluşmuş ve insan haklarına aykırı bu uygulamaya karşı birçok kesim sitemiz üyelerine destek olmuştur. www.gabile.com ve her üyesi bu ülkede yaşayan herkes gibi Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına uygun yaşamakta ve hareket etmektedir.

Yapılan hukuka ve insan haklarına aykırı erişim engelleme işlemi için gösterdiğimiz onurlu mücadelemizde bize destek veren;
Başta TuruncuTime ekibi ve Gazeteci Tunç Erden Yakar’a,
CNN TÜRK Haber ekibi ve Cansel Poyraz’a,
Kanal T Televizyonu, Turuncu Time Haber Programı ekibine,
Kanal T Televizyonu Haber Koordinatörü Abdullah Özdoğan’a,
Habertürk Yazarı, Oyuncu Pelin Batu’ya,
Radikal Gazetesi, Haber Türk, Kanal Türk, Hürriyet Port, Hürriyet Daily News başta olmak üzere yaşanan süreci hassasiyetle kamuoyuna duyuran ve tepki gösteren tüm yerel, ulusal ve uluslararası medya kuruluşları ile haber portallarına,

KAOS GL Derneği ve Barış Sulu’ya,
Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaman Akdeniz’e,
LGBTT Sivil Toplum Örgütlerine,
E-Posta ve telefonları ile destek mesajlarını ileten, web üzerindeki yorum ve mektupları ile desteğini duyuran ve yanımızda olan ve mücadelemizde bize güç katan tüm KAMUOYUNA ve ÜYELERİMİZE,
Yılmadan, azimle çalışmalarını sürdüren GaBiLe ailesinin Eğitim, Operatör, Editör, Yayın, Yazar, Haber, Forum ve Yönetim kadrosunda görevli tüm EMEKTARLARINA TEŞEKKÜR EDERİZ!

Ayrıca;
Yaşanan sürece tanık olan ancak daha önce benzer bir dava ile karşı karşıya kalmasına rağmen sessizliğini bozmayan LGBTT Sivil Toplum Kuruluşlarından Lambda İstanbul Derneği’ne başarılar dileriz….

Kurduğumuz sıcacık dostlukları ısıtmaya devam ediyoruz.

Ve biz GaBiLe olarak diyoruz ki;

Herkes İçin: YAŞASIN İNSAN HAKLARI

GaBiLe Yönetimi