YouTube açıldı mı?

Bizim testlerimize göre 24 Ağustos 2008 saat 1244 itibarı ile halen YouTube’a İstanbul Anadolu yakasından erişim yok. Ayrıca TTNet DNS serverlarından yaptığımız testlerde de erişim kapalı gözüküyor. Zaman’daki başka bir haberde “Youtube’a tüm Türkiye’nin yeniden erişebilmesi için DNS’lerin tamamının yenilenmesi gerekecek. Bu bölgelere göre değişmekle beraber 24 ile 48 saat arası sürecek” deniyor.

İlaveten haber de “YouTube.com, içeriğinde Atatürk’e hakaret bulunan videolardan dolayı ilk kez geçen yılın mart ayında yasaklanmıştı. Sitede zararlı içeriğin temizlenmesinin ardından yasak ortadan kalkmıştı. Ardından yine Atatürk’e hakaret ettiği belirtilen videoların bulunmasıyla, site yeniden kapatıldı. Bu kez Youtube’a üç farklı yasak kararı çıktı. 24 Nisan 2008, 30 Nisan 2008 ve son olarak da 5 Mayıs 2008 tarihli mahkeme kararları kapatmaya hükmetti. Bu üç kapama kararının ikisi zararlı içeriğin kaldırılmasının ardından ortadan kalktı. 5 Mayıs’ta Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı yasak kararı ise bugün itibarı ile kaldırıldı” deniliyor, fakat yasak kararının neden kaldırıldığı konusunda bir açıklama buguünkü haberlerde gözlenmiyor.

CHIP Online – YouTube açıldı mı?

YouTube’a erişim dünden beri bir bazı bölgelerde sağlanabiliyor… Acaba bu durum hayra alamet mi?
YouTube açıldı mı?

YouTube’a bir şeyler oluyor… Ceza tahtasında tek bir mahkeme kararı kalan YouTube’a, dün akşamdan beri bazı bölgelerde erişim sağlanabilirken, bazı bölgelerde halen erişilemiyor. Üstelik erişimin sağlandığı bölgelerde DNS ayarlarıyla oynamadan, doğrudan YouTube’a giriş yapılabiliyor.

Bazı kaynaklara göre ceza tahtasında kalan tek karar olan Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 05/05/2008 tarihinde aldığı kapatma kararı da kaldırıldı. Dün geceden beri Türkiye’de bölge bölge verilen erişim yaklaşık 2 gün içerisinde tüm Türkiye’de sağlanmış olacak. Bölgelerde yasak kaldırma işlemleri devam ederken işlemin bir süre alabileceği belirtildi. Tabi bunlar, resmi bir açıklama olmadığından şimdilik iddia olarak kalıyor…

Peki ama bu durumu nasıl yorumlamalıyız? Ya şakacı bir yetkili bizimle oyun oynuyor, ya da YouTube açılma hazırlığı yapıyor. Ama YouTube olayı artık öylesine karmaşık bir hal aldı ki, yorum ya da tahmin yapmak artık mümkün değil. Bekleyelim ve görelim; Mayıs başından beri yaptığımız gibi…